Yazık oldu! Kupayı alamadık

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor Galatasaray ile karşılaştı. Bursaspor karşılaşmayı 3-2 kaybederek taraftarını üzdü.

Yazık oldu! Kupayı alamadık

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan mücadelede Bursaspor, Galatasaray’a 3-2 mağlup oldu ve Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Bu sonucun ardından Galatasaray, 53. kez düzenlenen Türkiye Kupası’nda 16. kez mutlu sona ulaşma başarısını gösterdi. Bursaspor ise taraftarına büyük üzüntü yaşattı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren goller Burak Yılmaz’dan geldi, Timsah’ın golleri ise penaltıdan Fernandao ve Volkan Şen’den geldi.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

 

HER İKİ TAKIM TARAFTARLARI FUTBOLCULARINI TRİBÜNE ÇAĞIRDI

Öte yandan her iki takım taraftarları da müsabaka başlamadan önce futbolcularını tribünlere çağırdı. Futbolculara, tek tek yumruk şov yaptıran taraftarlar oyuncularına büyük destek verdi. Ayrıca maç öncesinde yeşil-beyazlı taraftarlar atkılarını açıp, marş söyleyerek, güzel bir görsel şov sergilediler. 

GÖRSEL ŞÖLEN

Müsabaka başlamadan önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen etkinlikte görsel şölen yaşandı. Her iki takımın bayraklarını sallayan gençler, ortada Galatasaray ile Bursaspor’un logolarıyla birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nın pankartını açtı.

BURSASPOR TARAFTARINDAN PANKARTLI DESTEK

Bursaspor taraftarı da karşılaşma öncesinde yaptıkları şovla bir kez daha takdir kazandı. Tribünlerde, kartonlarla koreografi yapan yeşil-beyazlı taraftarlar ‘Her zaman her yerde en büyük Bursaspor’ pankartı açtı. Ayrıca tribünlerde ‘Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi’, ‘Tertemiz futbolumuz tüm rütbelere bedel’, ‘Şivesi sensin aşkımın buda senin farkın’ gibi pankartlarda yer aldı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

 

1′ Bülent Yıldırım’ın ilk düdüğüyle birlikte Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesi başladı.

2′ Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Melo, Jouse’ye topsuz bölümde yere indirdi ve sarı kart gördü.

5′ Bursaspor, inanılmaz bir gol kaçırdı. Volkan’ın ceza alanına çevirdiği topa kale sahası içinde Fernandao vurdu. Üst direkten dönen topu son anda Sinan çizgi üstünde tuttu ama top boşta kaldı. Ardından Sinan, Josue’den önce topa vurdu ve Bursaspor için şanssız bir an yaşandı.

10′ Bursaspor, yine gole yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Volkan Şen, Sinan ile karşı karşıya kaldı ama Sinan’ı geçemedi.

16′ Gelişen Galatasaray atağında Selçuk’un pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Yasin’in içeriye çevirdiği topa müsait durumda olan Sneijder vurdu, top yandan az farkla dışarıya gitti.

21′ Volkan Şen’in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao, kaleci Sinan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.

23′ Bursaspor’da Fernandao sarı kart gördü.

25′ Bursaspor’da Volkan Şen ceza alanı içinde yerde kaldı ve penaltı.

26′ GOOOLLL Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Fernandao vuruşunu yaptı ve Bursaspor 1-0 öne geçti.

40′ Galatsaray Burak Yılmaz’ın golü ile durumu 1-1 yaptı. Sneijder’in kale sahasına ortasında Burak’ın yakın mesafeden vuruşunda top ağlara gitti.

44′ Galatasaray yedek kulübesinde bulunan Aurelien Chedjou, maçın hakeminden sarı kart gördü.

İlkyarı sona erdi.

İKİNCİ YARI

46′ İkinci yarı Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

48′ Galatasaray Burak Yılmaz’ın attığı gol ile 2-1 öne geçti. Galatasaray’da Selçuk, kendi yarı alandan topu rakibinden kaptı ve rakip savunma arkasına koşu yapan Burak’a pasını gönderdi. Burak topu alıp ceza alanına girdi ve karşı karşıya vuruşunda topu ağlara gönderdi.

56′ Bursaspor, gole çok yaklaştı. Sinan kalesinde devleşti. Belluschi’nin pasında Josue, topu kale sahasına gönderdi. Bakambu’dan önce son anda Sinan topa müdahale etti. Ardından Volkan şut şansı aradı ama bu kez de savunma topu uzaklaştırdı.

 

58′ GOOOLLL Bursaspor, Volkan Şen golü attı ve Bursaspor skoru 2-2’ye getirdi. Savunma arkasına sarkan Bakambu, topu alıp ceza alanı sağ çaprazına gitti ve iki rakibinden sıyrılıp penaltı noktası yakınlarındaki Belluschi’ye pasını verdi. Belluschi’nin topukla sol çapraza pasında Volkan Şen’in etkili vuruşunda top ağlara gitti.

60′ Galatasaray, Bursak Yılmaz’ın golü ile 3-2 öne geçti. Bursaspor ceza yayı yakınlarında topla buluşan Selçuk’un ceza alanı içi sağ çaprazındaki Burak’a pasında Burak, topu kontrol edip sol köşeye etkili bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturdu.

 

61′ Gelişen Bursaspor atağında Josue’nin ceza alanına ortasında Fernandao’nun yakın mesafeden kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

62′ Galatasaray’da Sinan Bolat sarı kart gördü.

64’Bursaspor’da Aziz Behich oyundan çıkarken Emre Taşdemir oyuna dahil oldu.


65’Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener, Telles’ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

66′ Kullanılan serbest vuruşta Josue’nin ceza alanına ortasında Ertuğrul’un dokunduğu top oyun alanını terk etti.

67′ Bursaspor takımında Şamil Cinaz, rakibine yaptığı faulün arından sarı kart gördü.

68′ Sol kanattan rakip ceza alanına giren Cedric Bakambu’nun sert şutu üstten dışarıya gitti.

 

69′ Galatasaray’da Sabri, taç atışı kullanacağı sırada tribünden sırtına bir cisim geldi. Sabri, ardından o cisme tekme attı ve maçın hakeminden sarı kart gördü.

73′ Etkili gelişen Bursaspor atağında Josue, rakip ceza alanının hemen dışında hafif sağ çaprazda rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

74′ Kullanılan serbest vuruşta Josue’nin doğrudan kaleye göndermek istediği top baraja takıldı.

78′ Galatasaray’da Hamit Altıntop oyundan alındı, yerine Emre Çolak girdi.

 

82′ Galatasaray’da Sinan Bolat, elindeki topa kaleci vuruşu yapacağı anda Josue topu aldı ve topu ağlara gönderdi ama bu pozisyonda oyun kuralını ihlal eden Josue sarı kart gördü.

86′ Bursaspor’da Ozan Tufan oyundan çıkarken Bekir Yılmaz oyuna dahil oldu.

90′ Bursaspor karşı atağında Bekir’in uzak mesafeden şutunda top yandan dışarıya gitti.

90′ Galatasaray’da Burak Yılmaz oyundan çıkarken Olcan Adın oyunda.

Maç sona erdi.

 

MAÇ METRE

 

 BURSASPOR 

Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Ertuğrul Ersoy, Şamil Çinaz, Aziz Behich, Ozan Tufan, Fernando Belluschi, Volkan Şen, Filipe Josue, Cedric Bakambu, Jose Fernandao

Yedekler: Okan Kocuk, Süheyl Çetin, Emre Taşdemir, Bekir Yılmaz, Bakaye Traore, Samuel Holmen, Enes Ünal

Teknik Direktör: Şenol Güneş

 GALATASARAY  Sinan Bolat, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Alex Telles, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Yasin Öztekin, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu

Yedekler: Eray İşcan, Umut Bulut, Sinan Gümüş, Aurelien Chedjou, Olcan Adın, Emre Çolak, Tarık Çamdal

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X