Yazılım şampiyonu 160 bin kişiyi dolandırdı

Hong Kong’da okuduğu yıllarda yazılım şampiyonu olan bir kişi Türkiye’de internet üzerinden 160 bin kişinin kredi kartını kopyalayıp, dolandırdı.

Yazılım şampiyonu 160 bin kişiyi dolandırdı

Binlerce kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp, milyonlarca liralık vurgun yapan çete yakalandı. Çete üyeleri arasında bilgisayar mühendisi de var, şüphelinin başarılı öğrencilik geçmişine sahip olduğu, hatta yurtdışında yazılım şampiyonu olduğu da ortaya çıktı.

İhbar üzerine harekete geçen polis, İstanbul, Adana ve Batman’da bazı adreslere operasyon düzenledi. Kurdukları kontör yükleme sitesi üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yapan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yaklaşık 3 milyon lira vurgun yaptıkları iddia edilen şüphelilerden Muzaffer S.’nin Hong Kong’da okuduğu dönemde yazılım şampiyonu olduğu da ortaya çıktı.

Muzaffer S., kopyaladığı bir kredi kartıyla İstanbul’dan Ankara’ya uçak bileti aldı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kredi kartıyla yapılan işlemleri inceledi, 19 yaşındaki yazılım şampiyonu genç uçağa bineceği sırada gözaltına alındı.

Şüphelilerin bilgisayarlarını inceleyen polis yaklaşık 160 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi buldu. Gözaltında olan şüphelilerin daha önce bir araya gelmedikleri, hiç yüz yüze görüşmedikleri de ortaya çıktı.

3 şüphelinin dolandırıcılıkları internet sitelerindeki sohbet odalarında yazışarak organize ettikleri öğrenildi. şüphelilerin sorgusu sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X