Yazın cildizine zarar vermeyin

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, her gün bilerek veya bilmeyerek yaptığımız bazı şeylerin cildimize oldukça zarar verebildiğini söyledi. Dr. Ertek, “Eğer yapılmaması gereken şeylerden uzak durmaya çalışırsak cilt sağlığımız için büyük bir iyilik ya

Yazın cildizine zarar vermeyin

Ertek, yaz mevsimlerinde cilde zarar veren alışkanlıkları şöyle sıraladı:

“Sivilceleri patlatmak uzun vadede daha büyük sıkıntılara ve izlere yol açar. Sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıkar ama büyük kısmı içerde, cildin altında kalır. Ama nedense her seferinde yine de sivilcenizi sıkmak, çirkin bir soruna en uygun çözüm gibi gelir. Saç sreyleri uygularken dikkatli olunmasında fayda var. Kimyasal içerikli bu ürünler cilde oldukça çok zarar verebilecek özelliğe sahiptir. Ayrıca saç spreyleri kullanırken uygulama sırasında nefes alınırsa solunum yollarını da olumsuz yönde etkileyebilir. Saç spreyleri uygularken yüz havlu ile kapatılmalı ve işlem sırasında nefes alınmamalıdır.“

Uyku düzensizliğine de dikkat çeken Ertek, uykusuzluğun cildin yıpranmış görünmesine neden olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

“Güneş gözlüğü yazın mutlaka kullanılmalıdır. Güneş gözlüğü gözü ve göz etrafındaki deriyi korur. Ancak eğer uzun süreli güneş gözlüğü takıyorsanız, burun yanakları, göz çevresi ve gözlük sapının denk geldiği baş kısmınızdaki cilt bölgelerinde hasarlar meydana gelecektir. Asitli içecekler de vücutta birikim yaparlar bu durumda da yaşlanma hızlanır. Asitli içecekler yerine bol bol su tüketmek cilt sağlığı için önemlidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X