‘Yazma süreci hiç bitmez’

Kedi Çobanı ve Hayalperest adlı kitapları kaleme alan genç yazar Metin Örki, “Yazarken düzeltmek, geliştirmek hiçbir zaman bitmeyecek bir süreç” diyor.

‘Yazma süreci hiç bitmez’

Dilek Atlı

 

Felsefe öğrenimine devam eden 21 yaşındaki yazar Metin Örki’nin, Cinius Yayınları’ndan çıkan iki kitabı bulunuyor. Bursa’da yaşayan yazar, küçük yaşta okuma-yazma güçlüğü yaşadığından, okumanın ve yazmanın kendisi için iyileştirici etki yarattığının altını çiziyor. 

İlk kitabı Kedi Çobanı’nda yer alan dört öyküyü 16 yaşında yazdığını söyleyen Örki, “20 yaşımda bu öyküleri yeniden elden geçirip, bazı değişikliğe gittim. Yayınevine gönderdim, kitap beğenildi ve basıldı” dedi. Kitaptaki öykülerin bir finali olmadığını, kitabın sonunu okurun hayal gücüne bıraktığını kaydeden genç yazar, kendi üslubunu oluşturmayı amaçladığını ifade etti. İkinci kitabı Hayalperest’i ilk kitabı bittikten sonra 6 ay gibi kısa bir zamanda tamamladığını aktaran Örki, sözlerine şöyle devam etti: 

“Hayalperest, uzun bir hikâye. Bu kitabı da önceden yazmıştım. 6 aylık süreçte geliştirmelere gittim. Kurgu ve karakterlerle oynadım. Tanrıvari güçleri olan çocuk şekline bürünmüş bir karakterin dostunun bir ricası karşısındaki çaresizliğini anlatıyor. Genç yaşta yazıyor olmak, eleştiriye de açık olmak demek. Ben, hakarete varmayan eleştirileri olumlu karşılıyorum. Bir kitabın yazım sürecinin ucu açıktır. Düzeltmek, geliştirmek hiçbir zaman bitmeyecek bir süreç. Kaç yaşında olursanız olun, bir yazarın kaleme aldıklarında ekleme çıkarma yapması hiçbir zaman bitmez. Ben, yazmaya devam edeceğim. Yeni kitabımda ölümlü olan insanın hayat, aşk, şans gibi durmadan peşinden koştuğu değerleri ele alacağım. Amacım, kurgu ve yazın dilimi olabildiğince geliştirirken okur kitlemi artırmak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X