Yedi ayrı noktaya kurban kesim yeri

Kurban Bayramı’nda aksaklık yaşanmaması için çalışma yapan İnegöl Belediyesi 7 ayrı noktada kurban kesim ve parçalama yeri hazırladı. Kurban atıkları için de 130 kuyu açılıyor.

Yedi ayrı noktaya kurban kesim yeri

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçede 7 ayrı noktada kurban kesim yeri hazırlandığını bildirdi. Ayrıca ilçenin 21 mahallesinde 130 adet kurban atık kuyusu açılıyor. Kurban atık yerleri belediye web adresinden, sosyal medya hesaplarından, muhtarlıklara asılacak listelerden ve Alo 153 telefonundan öğrenilebilecek. 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu noktaların Alanyurt kapalı pazaryeri, Perşembe, Mesudiye, Pazartesi, Cumartesi pazaryerleri, Alanyurt afet blokları ve Mahmudiye Mezarlığı karşısındaki boş alanın kurban kesim ve parçalama yeri olarak belirlendiğini söyledi. Kurban kesim yerlerinde kurban askı demirleri kurulacağını ve vatandaşlara kanca ve kurban etlerinin koyulması için poşet dağıtımı da yapılacağını bildirdi.  Başkan Aktaş, “Kurban atıkları ve çevre kirliliği konusunda vatandaşlarımızın cezai müeyyideye uğramamaları için dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Belediyemizce belirlenen kesim yerlerinde yıkama ve dezenfekte çalışmaları gerçekleşeceğinden, vatandaşların kurbanlarını bu alanlarda kesmelerini rica ediyorum” dedi.

KURBAN TİMİ

Kurban atıklarının toplanması ve çukurların kapatma işleminin, bayramın 1. günü akşamı şehir merkezinden başlayarak doluluk oranına göre devam edeceğini belirten Aktaş, bayramın 3. günü çukurların kapatılması ve kireçleme işlemi ile sona ereceğini söyledi. 

Aktaş, “Temizlik işleri ekibimiz bayramın 1. günü saat 10.00’da iş başı yapacak olup bunun dışında bayram boyunca rutin çöp toplama ve temizlik hizmetlerimiz tam kapasite olarak devam edecektir. Bayram boyunca kaçan kurbanlıklarla alakalı da Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kurban timi oluşturulduğunu ifade eden Aktaş, bayram boyunca herhangi bir su kesintisi beklemediklerini ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün de yaşanabilecek olumsuzluklar için şoför, işçi, tamirci, vidanjör ve vaktör araçlarıyla iş makinelerinin görev alacağı acil müdahale ve kriz ekibiyle bayram süresince görev yapacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X