Yelkenler kapıştı

Eker sponsorluğunda Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü’nün düzenlediği TAYK-Eker Olympos Regatta Yelken Yarışları, heyecan yaşandı.

Yelkenler kapıştı

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nün Eker ana sponsorluğunda Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü’nün düzenlediği ‘TAYK-Eker Olympos Regatta Yelken Yarışları’nın 2’nci etabı tamamlandı. Yelkenciliği geliştirme amacıyla düzenlenen yarışlara 27 tekne ve yaklaşık 300 yelkenci katıldı. Yarışlarda ilk gün Moda-Trilye, ikinci gün ise Trilye Koyu etabı yapıldı. Koydaki şamandırayı bir an önce dönüp bitiş hattına gelmek isteyen ekiplerin mücadelesi ilgiyle izlendi. Ekipler, yarışın bitiminde törenle ödüllerini aldı.

KATILIM ARTIYOR

Yarışın sponsoru Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü ve aynı zamanda Yayık Ayran teknesinin kaptanı Ahmet Eker, “Orient Express VI, Moda-Trilye parkurunun rekorunu kırdı. İkinci günde de rüzgar yine bizi üzmedi. Çok rekabetçi ve çekişmeli ortamda güzel bir yarış oldu. Amacımız Trilye’nin yelken için bir destinasyon merkezi olması. Bu nedenle Bursa’yı, Trilye’yi, İstanbullu yelkencilerle buluşturmak bizim için önemli. Yarışlara her sene katılım artıyor” dedi.

BUGÜN BİTİYOR

Organizasyonda Moda-Trilye etabında IRC-I’de Orient ExpressVI, IRC-II’de Eker Yayık Ayran, IRC-III’te Permolit Electron ve IRC-IV’te SELAN birinci olmayı başardı. Trilye etabında ise IRC-I’de FORD Otosan, IRC-II’de Eker Yayık Ayran, IRC-III’te Permolit Electron ve IRC-IV’te ise IBS-40 PLUS liderliği kaptırmadı.  Yarışların son etabı Trilye-Moda arasında yapılacak. Yelkenciler için bugün Moda Deniz Kulübü’nde ödül töreni düzenlenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X