‘Yemek kalmadı’

Sığınmacı krizi Yunanistan’ın Ege adalarında kontrolden çıkıyor. Atina’ya yardım çağrısında bulunan yerel yetkililer, binlerce sığınmacıyı doyuracak yemek bulamadıklarını açıkladı.

‘Yemek kalmadı’

BM’nin verilerine göre Ege adalarına geçen ay 218 binden fazla sığınmacı geldi. 

Yaklaşık 5 bin dolayında sığınmacının bulunduğu Sisam adasının Belediye Başkanı Michalis Angelopoulos, ‘Sığınmacı akını karşısında dayanma sınırını çoktan aştıklarını’ söyledi. Sisam Belediye Başkanı, sığınmacıyı doyuracak yemek bulamadıklarını kaydetti. Angelopoulos, yaklaşık iki hafta önce Atina’dan sığınmacı yurtlarının inşası, sıhhi tesisler ve kayıt-kabul işlemleri için 600 bin euro acil para talebinde bulunduğunu, şimdiye kadar kendisine tek bir centin dahi ödenmediğini açıkladı. 

SADECE 12 TUVALET 

Bu arada yurtdışından sağlanan erzak ve yerel halkın çabalarıyla sığınmacılara yardım sağlandığı bildirildi Sisam’da bir eski cezaevi sığınmacı yurdu olarak kullanılırken, 240 kişilik yurtta yaklaşık bin 200 kişi kaldığı, limandaki geçici kampta ise 3 bin 500 sığınmacının bilindiği belirtildi. Yüzlerce kişinin ise 12 seyyar tuvalet ve 6 duş kabinini paylaştıkları da gelen bilgiler arasında. 

MORGLAR DOLDU 

Midilli’de hastane morglarında yer kalmayınca, denizde boğulan sığınmacıların cesetleri konteyner soğutucularda tutulmaya başlandı. Başbakan Aleksis Tsipras dün sığınmacı krizinden en çok etkilenen adaların belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X