Yemen BMGK’ya: ‘Sivilleri koruyun’

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunan Yemen hükümeti, sivillerin Husiler’in saldırısından korunmasını istedi.

Yemen BMGK’ya: ‘Sivilleri koruyun’

Yayınlanan hükümet bildirisinde, Taiz kentinin Husiler ile eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerinin şiddetli saldırılarına maruz kaldığı belirtildi. Saldırıların sivillerin bulunduğu yerleşim bölgeleri üzerinde yoğunlaştığı ve onlarca sivilin öldüğü kaydedildi. 

Bildiride, Husilerin aralarında Taiz’in en büyük hastanesinin de bulunduğu pek çok yerleşim birimini bombaladığı, keskin nişancılar nedeniyle sağlık ekiplerinin söz konusu bölgelere gidemediği ifade edildi. 

Husilerin aralarında Taiz’in en büyük hastanesinin de bulunduğu pek çok yerleşim birimini bombaladığı, keskin nişancılar nedeniyle sağlık ekiplerinin söz konusu bölgelere gidemediği ifade edilen hükümet bildirisinde, Taiz ve Aden’de silahsız sivillerin korunması konusunda BMGK’nın ve uluslararası toplumun yasal ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirerek, katliamların durdurulması çağrısı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X