Yemen yine kana bulandı: 15 ölü

Yemen’deki saldırılarda 3’ü çocuk 15 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. BM Güvenlik Konseyi, Yemen’deki BAE elçiliğine yönelik saldırıyı “şiddetle” kınadı.

Yemen yine kana bulandı: 15 ölü

Yemen’in Taiz kentinde devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ve Husilerin sivil yerleşim bölgelerine attığı havan mermisi ve keskin nişancıların açtığı ateş sonucu 3’ü çocuk 15 kişinin hayatını kaybettiği, 3’ü kadın 2’si çocuk 44 kişinin yaralandığı bildirildi.

Taiz kentindeki hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, devrik lider Salih yanlıları ve Husilerin sivil yerleşim bölgelerine havan mermisi atması sonucu 3’ü çocuk 7 kişi öldü, 3’ü kadın 2’si çocuk 29 kişi yaralandı.

Husilerin kentteki özel kuvvetler kampı ve Cumhuriyet Sarayı yakınlarında keskin nişancılar ve havan mermisiyle düzenlediği saldırılar sonucu halk direniş güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ise halk direniş güçlerinden 8 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

BM’den kınama

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Yemen’in Başkenti Sana’daki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) büyükelçiliğinin Husiler tarafından işgal edilmesini “şiddetle” kınadı. 

15 üyeli BMGK’nin dönem Başkanı Nijerya’nın BM Daimi Temsilcisi U. Joy Ogwu, 17 Ağustos’ta Yemen’deki BAE büyükelçiliğine yapılan saldırıya ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. 

BMGK’nın basın açıklamasında, konsey üyelerinin Husiler tarafından BAE büyükelçiliğinin işgal edilmesini “şiddetle” kınadığı belirtilerek, büyükelçilikteki tüm Husi unsurların derhal çekilmesi istendi. 

Güvenlik Konseyi üyelerinin, diplomatik binalara yönelik tüm şiddet eylemlerini kınadığı belirtilen açıklamada, 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Viyana Sözleşmesi’nde ve 1963 tarihli Konsolosluk İlişkilerini içeren Viyana Sözleşmesi’nde yer alan diplomatik ve konsolosluk binalarının dokunulmazlığı temel ilkesi ve ev sahibi ülkelerin sorumlulukları hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca ,söz konusu Viyana Sözleşmesinde yer alan, ev sahibi ülkenin, herhangi bir saldırı ve zarara karşı diplomatik ve konsolosluk binalarını koruması ve bu misyonlarda huzurun bozulması, konsolosluk memurlarına ve diplomatik temsilcilere yönelik saldırıların önlenmesi için gerekli tüm adımları atması istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X