‘Yemen’de 3 haftada 540 kişi öldü’

DSÖ, Yemen’de 19 Mart’tan bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 540 kişinin öldüğünü, bin 700 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

‘Yemen’de 3 haftada 540 kişi öldü’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen’de son haftalarda devam eden çatışmalarda yaklaşık 540 kişinin öldüğünü, bin 700 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

 

BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, “Yemen’deki çatışmalarda 19 Mart’tan bu yana yaklaşık 540 kişi öldü, bin 700 kişi yaralandı” dedi. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac da ülkedeki çatışmaların sağlık sistemini, aşı ve içme suyuna erişimi olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

Boulierac, “Yüz binden fazla kişi evlerini terk etti” ifadesini kullandı. 

UNICEF, dün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğindeki “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun başladığı 26 Mart’tan bugüne kadar en az 74 çocuğun hayatını kaybettiğini, 44 çocuğun sakat kaldığını belirtmişti.

 

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin, Husilere karşı Arap Birliği ve uluslararası topluma “acil askeri müdahale” çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart’ta “Kararlılık Fırtınası” adıyla hava harekatına başlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X