Yemen’de Husilere ait kamp vuruldu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen’in Lahc kentinde Husi Ensarullah hareketine ait El-Aned kampına hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yemen’de Husilere ait kamp vuruldu

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hava saldırısında, Aned kampında bulunan ağır silahlar, tanklar, havan topları ve Katyuşa roketleri hedef alınarak Husilere ağır zayiat verdirildi.

 

Hava saldırısının ardından kampın farklı yerlerinden alevlerin yükseldiği ifade edildi.

 

Geçen salı günü yerel saatle 23.00’te başlayan insani amaçlı ateşkes önceki gün aynı saatte son bulmuştu.

 

Husilerin Yemen’deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart’ta “Kararlılık Fırtınası” adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen’de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan’da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık “Umuda Dönüş” operasyonunun başladığı bildirilmişti.

 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da “Yemen’in Kurtuluşu ve federal devletin inşası” adı altında düzenlenen diyalog konferansında konuşan Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, Yemen’de ateşkesin en az 5 gün daha uzatılmasını talep etmişti. 

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr’in Yemen’de 12 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıklamasının ardından kısa süre sonra da Ed-Dali, Taiz ve El-Cevf illerinde ateşkesin ihlal edildiği açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X