Yemen’de kolera salgını: 600 ölü

Yemen’deki kolera salgınının hızla yayıldığı ve bir ay içinde 70 bin kolera vakası rapor edilirken, bunlardan 600’ünün yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Yemen’de kolera salgını: 600 ölü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen’deki kolera salgınının yayılmasını önlemek için 16 milyon dolarlık fona ihtiyaç olduğunu belirtti.

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere, UNICEF’in Yemen’e kolera konusunda 40 ton yardım malzemesi ulaştırdığını belirterek, ülkede koleranın hızla yayıldığını ve çocukların durumlarının kötü olduğunu ve durumun bir felakete dönüştüğünü kaydetti. 

Cappelaere, sadece bir ay içinde 70 bin kolera vakası rapor edildiğini ve bunlardan 600’ünün yaşamını yitirdiğini aktardı. Cappelaere, ‘Koleranın bu şekilde yayılması durumunda önümüzdeki iki hafta içinde 130 bin kişi kolera teşhisi şüphelisi olarak karşımıza çıkabilir’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X