Yemen’de siyasi çözüme hazırız

Suudi Arabistan, Yemen sorununun siyasi yollarla çözülmesi taraftarı olduğunu duyurdu.

Yemen’de siyasi çözüme hazırız

İtalya dışişleri bakanı ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Suudi ArabistanDışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, 26 Mart’tan beri bombaladıkları Yemen’de siyasi yollarla çözüm istediklerini söyledi. 

El-Cubeyr, Yemen krizinin siyasi yollarla çözülebileceğine inandıklarını belirterek siyasi çözümün Yemen ulusal müzakerelerinin sonuçları, Körfez planı ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2216 sayılı kararı çerçevesinde gerçekleşebileceğini söyledi. Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik askeri müdahale için gerekçe gösterdiği Husilerle ilgili de açıklama yapan Cubeyr, ‘Husiler, Yemen halkının bir parçasıdır ve Yemen’in geleceğinde rol sahibidir; ancak onlar özel bir rol alamazlar ve devlet çerçevesinin dışında bir milis gücüne sahip olamazlar’ dedi. 

Suudi Arabistan, Husileri istifa eden cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye darbe yapmakla ve İran’ı Yemen’i işgal etmekle suçlayarak 26 Mart’ta askeri müdahale başlatmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X