Yemen’deki 55 Türk vatandaşı tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı, Yemen’in Aden kentinden 55 Türk vatandaşının tahliye edildiğini duyurdu.

Yemen’deki 55 Türk vatandaşı tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Yemen’de başlatılan askeri operasyonun ardından bu ülkede bulunan Türk vatandaşlarından talep edenlerin tahliyesine yönelik titiz bir çalışma sürdürüldüğü belirtildi.

AA muhabirinin tahliye edilen  Türk vatandaşlarından aldığı bilgilere göre, TCG Büyükada fırkateyni sabah saatlerinde Aden’e 3 mil kadar yaklaştı.Tahliye edilmeyi bekleyen Türk aileler teknelerle gemiye alındı. Yemen’de yaşayan Türklerin daha çok Taiz ve Aden kentlerinde olduğu belirtildi.

TSK, Yemen’deki vatandaşları tahliye etti

Genelkurmay Başkanlığı, Yemen’in Aden bölgesinde mağdur durumda olan 55 vatandaşın TCG Büyükada korvetiyle Cibuti limanına tahliye edildiğini bildirdi.

Türk vatandaşları gözyaşlarına hakim olamadı

Cibuti’ye getirilen Türk vatandaşlarını, Türkiye’nin Cibuti Geçici Maslahatgüzarı İsmail Altunal ve Türkiye’nin Mogadişu Askeri Ateşesi Deniz Kurmay Kıdemli Albay İsmail İpekçi karşıladı. 

Yemen’den 7 saat süren yolculuğun ardından Cibuti’ye ulaşan Türk vatandaşlarının duygulandıkları, bazılarının ise göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Yemen’de yaşadıkları korku dolu anları AA muhabirine anlatan Türk vatandaşları, tahliyeyi gerçekleştiren devlet kurumlarına teşekkür etti. 

Süleyman Gürcüoğlu, son dönemde kentten duyulan patlama ve silah seslerinde artışlar olduğunu, sağ salim Cibuti’ye ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği yetkilileri, tahliye edilen Türk vatandaşlarının tamamının sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

THY uçağıyla İstanbul’a getirilecekler

Cibuti’ye gelen 55 Türk vatandaşına Türk Büyükelçiliğinin hazırlattığı yemek paketleri dağıtıldı. Otele yerleşen  Türk vatandaşları,Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Cibuti’den İstanbul’a hareket edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X