Yeni açılan merkezde 11 nakil

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Binası’nda hizmet veren organ nakli merkezinde 11 böbrek nakli gerçekleşti.

Yeni açılan merkezde 11 nakil

Bursa, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Düzce illerinin bulunduğu Bursa Bölgesindeki 15 donörden (organ bağışçısı) bir ay içerisinde alınan 50 organ yeni hastalar için umut oldu.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan yaptığı açıklamada, 2018 yılında Bursa Bölgesinde, Çanakkale ve Düzce’den 1, Balıkesir ve Yalova’dan 2, Bursa’dan ise 9 donörün organ bağışında bulunduğunu söyledi. Gerçekleşen operasyonlar neticesinde 15 kadavradan 10 kornea, 11 karaciğer, 26 böbrek ve 2 kalp, 1 akciğer alındığını belirten Dr. Akan, organların Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde organ bekleyen hasta vatandaşlara nakil edildiği bilgisini verdi.

Bursa bölgesinin göstermiş olduğu duyarlılık ve yapılan organ nakli çalışmalarıyla uluslararası bir başarı grafiği yakaladığını ifade eden Dr. Akan, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamuya devredilen ve Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Binasında geçtiğimiz yıl açılan Organ Nakli Merkezi’nde bu zamana kadar 11 nakil gerçekleştirilirken, Çekirge Devlet Hastanesi 5 donör ile liderliğini devam ettiriyor. Organ nakli, organın alınmasından hastaya nakline kadar özveri isteyen bir süreç, bu yüzden çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden bağışçı vatandaşlarımıza ise Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X