Yeni açıldı ama hafta sonu yer bulunamıyor

Bursa’nın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu bir kez daha kanıtlandı. Son açılan ve fotoğrafta gördüğünüz bungalovlardan oluşan turistik tesiste, özellikle İstanbul’dan gelen yoğun talep nedeniyle hafta sonları yer bulunamıyor.

Yeni açıldı ama hafta sonu yer bulunamıyor

İznik’in Çandarlı Mahallesi’nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan tesisle ilgili haberi, Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın aktarıyor.

Kırsal turizme TKDK desteği

Haftasonu, kısa adı TKDK olan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun’un davetlisi olarak İznik Candarlı Mahallesi’ndeki Sizmari Doğa Evleri’nin açılış törenini izledik.

İznikBursa’mızın cennet köşelerinden biri.

Hele, baharı yaşadığımız bugünlerde bir yanda masmavi gölü diğer yanda yemyeşil dokusuyla İznik ilçemiz daha başka güzel.

Buraya Candarlılı Ahmet ve Murat Turan isimli hemşerilerimiz TKDK desteğiyle 15 bungalov ev ile bir restoran yapmış.

Hafta sonları tıklım tıklım dolu.

d16b1710_236a_4e6d_851e_9a4621cc1b9a.jpg

İstanbul ağırlıklı konuklara yetişemiyorlar.

Tabiatın içinde şirin bir kırsal turizm tesisi kurmuşlar.

TKDK yatırımcıların elinden tutmuş. 1 milyon 150 bin liralık yatırım maliyetin yarısını AB fonlarından gelen kaynakla hibe olarak vermiş.

ad0e648b_4fae_4de0_8d6e_1a1a0874b805.jpg

Bursa’dan 140 kilometre uzaktaki tesisin açılışına milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeçİsmail Aydın ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da katıldılar.

Candarlı aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz’ın da doğduğu köy.

Yılmaz da oradaydı.

ihsanaydin-005-001.jpg

O da kendi mahallesine böylesi anlamlı bir tesisin açılmasından mutluydu. Ayaküstü konuştuğumuzda mahallenin geçmişinin Candaroğulları Beyliği’ne kadar uzadığını hatırlattı.

Eski bir Gürcü yerleşim yeri olan Candarlı da gelenekler de korunmuş. Açılışta İznik Kafkas Kültür Derneği’nin folklor ekibi güzel bir gösteri sundu.

Candarlı eski Elbeyli beldesinin hemen üstünde.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X