Yeni adres Slovenya

Macaristan’ın Hırvatistan sınırını da kapatması nedeniyle binlerce sığınmacı Slovenya’ya geçmeye başladı. Hükümet güvenlik amacıyla orduyu harekete geçirdi.

Yeni adres Slovenya

AB üyesi Macaristan ve Hırvatistan’ın 300 kilometrelik sınırlarını sığınmacılara kapatmasının ardından, Avusturya ve Almanya’ya geçmek isteyen sığınmacılar Slovenya’ya yöneldi. 

 

Hükümet, yeni sığınmacı akımı ile başa çıkabilmek için orduyu göreve çağırdı ve komşusu Hırvatistan ile ortak sınırlarında sığınmacı merkezleri kurulmasını kararlaştırdı. Başbakan Miro Cerar, ordunun görevlendirilmesinin, ülkede olağanüstü hale geçildiği anlamına gelmediğini söyleyerek, amacın sadece sınırda polise destek sunulması olduğunu belirtti. 

Slovenya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Bostjan Sefic, günde sadece 2 bin 500 sığınmacı alacaklarını söyledi. Bu nedenle gelen sığınmacıların yarısı sınırın öteki tarafında beklemek zorunda kalıyor.

 

OTOBÜSLERLE SINIRA

Büyük çoğunluğu Avusturya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine doğru gitmek isteyen 2 bin 700 mülteci önceki gün Slovenya’ya ulaştı. 

Slovenya makamları, sığınmacılarının kaydını yaptıktan sonra Avusturya sınırına geçmeleri için otobüsler ayarladı. BM Sözcüsü Caroline van Buren , Slovenya’daki mültecilerin çoğunun Suriyeli, Iraklı ve Afgan olduğunu söyledi. Sözcü van Buren ‘Savaştan kaçıyorlar. Yaşamlarını kurtarmak için kaçıyorlar. Diğer ülkelerin tersine Slovenya’nın hazırlanacak zamanı oldu. Mükemmel değil ama işler yürüyor’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X