Yeni anayasa için ilk toplantı

AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri anayasa değişikliğini görüşmek için Meclis’te bir araya geldi. İlk açıklamalarda ”uzlaşma zemini korunmalı” vurgusu vardı. Bir sonraki toplantı salı günü yapılacak.

Yeni anayasa için ilk toplantı

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında TBMM’de bir araya geldi.

Gül, Tezcan ve Parsak, çalışmalar öncesinde 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminde bombalanan TBMM’nin şeref holünde basın açıklaması yaptı.

 

AK PARTİ’Lİ GÜL: UZLAŞMAYA VARILACAĞI İNANCIMIZ TAMDIR

Darbe girişiminin püskürtülmesinde siyaset kurumunun darbeye karşı kararlı duruşunun etkili olduğunu belirten Gül, darbe teşebbüsünün ardından oluşan birlik ve beraberlik ruhunun devam ettirilmesinden yana olduklarını söyledi. 

Gül, “15 Temmuz bir demokrasi zaferidir. Bu zafer herhangi bir kesimin, partinin değil tüm milletindir. İktidarıyla, muhalefetiyle partilerimizin hain darbecilere karşı birlik içinde olması ülkemiz siyasetinin ulaştığı olgunluk düzeyini tüm dünyaya göstermiştir” ifadesini kullandı.

Darbe teşebbüsünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi parti liderlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet etttiğini ve liderlere darbe karşısındaki duruşları nedeniyle kutladığını anımsatan Gül, Başbakan Binali Yıldırım’ın da CHP ve MHP liderleriyle yaptığı görüşmede anayasanın acil değişiklik gerektiren bazı maddeleri konusunda çalışma yapılması konusunda mutabakata varıldığını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X