Yeni ‘barış sembolü’ Uluabat Gölü’nde

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir sonraki barış sembolü rekorunu Uluabat Gölü’nde yenileyerek bu etkinliği dünyaya yaymak istediklerini söyledi.

Yeni ‘barış sembolü’ Uluabat Gölü’nde

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni gezerek yeni binanın  özellikle de yeni  meclis salonunun  Nilüfer’e çok yakıştığını söyledi. Ziyarette, 460 gönüllü yüzücü ile gerçekleştirdikleri ‘barış sembolü’  hakkında bilgi veren Türkyılmaz, bu konudaki yeni projelerini de anlattı.

Hayri Türkyılmaz, “Yunanistan’da bulunan Nea Moudania ve Rafina kardeş kentlerimiz ile birlikte bu etkinliği geliştirerek ‘barış maratonuna’ dönüştürmek istiyoruz. Kardeş Belediyeler Birliği’ni kurarak, birliğe bağlı belediyelerle birlikte bu rekoru her yıl tazeleyerek barış eylemini tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Bu bağlamda kültür, sanat, spor ve folklor etkinliklerinin yanında 42 km 195 metre uzunluğunda koşu maratonu yapmayı düşünüyoruz. Nilüfer Belediyesi ve diğer kardeş belediyelerimizin katkılarıyla birlikte bir sonraki ‘barış sembolü’ rekorunu Uluabat Gölü’nde yenileyerek bu etkinliği tüm dünyaya yaymak istiyoruz” dedi.

‘Barış sembolü’ rekorundan dolayı Hayri Türkyılmaz’ı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini ve destek çağrısını da değerlendireceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X