Yeni binalar eğitimi rahatlatacak

Yenişehir’e bağlı Subaşı Köyü’ndeki eski okul binasında geçici olarak eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yeni bir okul binası inşaatına başlanırken, Kurtuluş Mahallesi’nde 24 derslikli ortaokul binası inşası da sürüyor.

Yeni binalar eğitimi rahatlatacak

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de daha çağdaş ve kaliteli eğitim verilmesi için çalışmalar sürüyor. İki okul binasının 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmesi hedeflenirken, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz bu okul binalarının ilçedeki eğitime soluk aldıracağını söyledi. 

Subaşı Köyü’nde eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Yenigün Mahallesi’nde yeni bir binanın yapımının sürdüğünü anlatan Ayaz, ‘Bu okulumuz 1990-1991 eğitim öğretim döneminde ilçede faaliyete geçmişti. Okul, kendine ait binası olmaması nedeniyle bugüne kadar başka okulların binalarında geçici olarak faaliyetini sürdürdü. Kendi binasına taşınmasıyla bu okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları daha uygun koşullarda sürdürecek’ dedi.

Yeni okul binasının zemin katla birlikte 4 katlı olacağını, binanın içinde atölye, konferans salonu, çok amaçlı salon ve laboratuvarların yer alacağını söyleyen Ayaz, ‘Okulda sağlık hizmetleri alanı kapsamında sağlık bakım teknisyenliği ve hemşire ve ebe yardımcılığı dallarında toplam 320 öğrenci eğitim görüyor. Projenin tamamlanmasıyla ilçemizin eğitim alanındaki önemli bir eksiği kapatılmış olacak’ diye konuştu.

KURTULUŞ’A ORTAOKUL

Kurtuluş Mahallesi’nde inşa çalışmaları devam eden ortaokul binasındaki çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Ayaz, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hizmete açılmasıyla ilçenin kuzey bölgesindeki önemli bir eksiğin kapatılacağını kaydetti. Okul binasının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte TOKİ Ortaokulu’ndaki öğrenci yoğunluğunun azalacağını ifade eden Ayaz, ‘4 katlı ve 24 derslikli okul binasında hem öğrenci hem de öğretmenlerimiz daha rahat ortamlara kavuşacaklar’ dedi.

KÖPRÜHİSAR ORTAOKUL OLDU

Köprühisar Atatürk İlk/Ortaokulu’nun ise yeni eğitim-öğretim döneminden itibaren ortaokul olarak hizmet vermeye başladığını belirten Ayaz, Köprühisar’da da yoğunluğu azaltmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.  Bu okula gelen ilkokul öğrencilerinin komşu Terziler Köyü’ndeki ilkokula devam ettiklerini anlatan Ayaz, böylece Terziler Köyü İlkokulu’ndaki öğrenci sayısının 100, Köprühisar Atatürk Ortaokulu’ndaki öğrenci sayısının da 110 olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X