Yeni bir aşamaya girdik

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Covid-19 salgınının ABD ve dünya genelinde büyük zorluklara neden olmaya devam ettiğini söyledi.

Yeni bir aşamaya girdik

Salgın ve buna karşı alınan önemlerin etkisiyle mart ayı itibarıyla ekonomik faaliyette keskin bir düşüş yaşandığını hatırlatan Powell, gayrisafi yurtiçi hasılanın bu yılın ikinci çeyreğinde büyük olasılıkla rekor seviyede düşüş göstereceğini vurguladı. Ekonomi normalleştikçe gelen verilerin de ekonomik faaliyetin yeniden başladığına işaret ettiğini kaydeden Powell, ‘’Birçok işletme kapılarını açıyor, işe alımlar ve harcamalar artıyor. İstihdam yükseldi ve tüketici harcamaları mayısta güçlü bir şekilde toparlandı. Önemli bir yeni aşamaya girdik” dedi.

EKONOMİNİN YOLU BELİRSİZ

Üretim ve istihdamın pandemi öncesi dönemdeki seviyelerinin çok altında kaldığını dile getiren Powell, şöyle devam etti: ‘’Ekonominin önündeki yol olağanüstü bir şekilde belirsiz ve büyük ölçüde virüsü kontrol altına alma başarımıza bağlı. İnsanlar, geniş yelpazedeki faaliyetlerde yeniden bulunmanın güvenli olduğuna emin olana kadar tam bir toparlanma mümkün değil.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X