Yeni bir dönem başladı

Alüminyum sektörünün çıtasını hem üretim teknolojileri hem de yönetim sistemleriyle her geçen gün yükselten Yeşilova Holding, koronavirüs salgını ile değişen dünya düzenine ilişkin uyum çalışmalarına hız verdi.

Yeni bir dönem başladı

Yeşilova Holding Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz, salgınla tüm dünyada düzenin değiştiğini söyledi. Bu süreçte yeni normallerin ve yeni odakların oluştuğunu belirten Yılmaz, iş ve yaşam hareketliliğinin durma noktasına geldiğini kaydetti. Yılmaz, ‘’İş dünyasında bazı alanlarda şalterler indirildi. Tedarik zinciri çoğu sektör için koptu. Hükümetler, işverenler ve hatta esnaf kepenklerin indirilmesini normal karşıladı ve iş yapmadan hayatın sürdürülmesine odaklandı, dönemsel pansumanlarla süreci geçirdi. Bu pandemik durum elbette geçecek ve dönüm noktası olarak birçok değişimi yanında getirecek” dedi. Covid-19 virüsü ile oluşan pandemi sürecinin yeniden sınırların canlandığı, içe kapanmanın önem kazandığı, toplumların kendilerine sanal duvarlar ördüğü yeni bir dönemi başlattığını dile getiren Yılmaz, yeni normallerin hayatı yeniden şekillendireceğinin altını çizdi.

UZAK DOĞU’DAN UZAK DURULACAK

Dünyanın globallikten lokalliğe doğru hızla sürükleneceğine dikkati çeken Yılmaz, şirketlerin g-lokalleşmeye hazır olup olmadığını da sorgulamanın önemine işaret etti. Halit Yılmaz, ‘’Bu süreçte ülkeler kendi kendine yetebilmenin önemini kavradı. Buna paralel olarak yerlileştirme, millileştirme politikalarının da güçleneceğini göreceğiz. Kopan tedarik zinciri bir şekilde bağlanacak ve muhtemelen öncekinden farklı bir zincir olacak. Özellikle virüsün kaynağı olan Uzak Doğu’dan uzak durulacak. Out-task ve out-source tarzı iş birlikleri ile bazı mamulleri dışarıda yaptırmanın yerini, güvenilir olması açısından ‘kendin yap’ dönemi alacak. Tesislerimiz, makinelerimiz, kapasitemiz ve insan kaynağımızla buna hazır olmalıyız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X