Yeni bir sayfa açmaya var mısın Timsahım!

Yeşil beyazlılar, ezeli rakibi Beşiktaş karşısında son haftalara sünger çekmek istiyor. Büyükşehir Belediye Stadı’nda 20.00’de başlayacak maçı Halil Umut Meler yönetecek. 

Yeni bir sayfa açmaya var mısın Timsahım!

Süper Lig’in ikinci yarısına Başakşehir ve Alanyaspor mağlubiyetleriyle başlayan ve oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaratan Bursaspor, bugün Beşiktaş’ı ağırlıyor. 

Bursa Büyükşehir Stadı’nda 20.00’de başlayacak olan zorlu mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Ara transferde kadrosunu Sow, Shehu, Grozav, Alper Ademoğlu ve John Bostock ile takviye eden yeşil beyazlılar, güçlü rakibi karşısında son haftalara sürger çekip yeni bir sayfa açmak istiyor. 

AGU CEZALI

Yeşil beyazlı takımda sakat olan Pablo Martin Batalla ve Ertuğrul Ersoy ile birlikte cezalı olan Mikel Agu bugünkü 90 dakikada forma giymeyecek. Teknik Direktör Paul Le Guen’in sahaya nasıl bir 11 süreceği merak edilirken Agu’nun yerinde orta alanda Shehu’nun şans bulması bekleniyor. 

Fransız teknik adamın sahaya yine 5’li savunma ile çıkacağı tahmin ediliyor. Son lig maçında Kasımpaşaspor’u geçen Beşiktaş’ta ise cezalı Babel oynamayacak. 

Bitecek bu hasret

Bursa’da tüm gözler bugünkü kritik 90 dakikaya çevrilirken, yeşil beyazlı camia Beşiktaş karşısında uzun süren galibiyet hasretine son verme adına kenetlendi. 

Siyah beyazlı ekip ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 97 kez karşı karşıya gelen Bursaspor, bu maçların yalnızca 16’sını kazanırken; 45 mücadeleyi kaybetti ve 36 karşılaşma da ise rakibiyle puanları paylaştı. 

Sezonun ilk yarısında oynanan maçtan ise Beşiktaş 2-1’lik skorla galip ayrılan taraf olmuştu. İki takım arasında oynanan son mücadelelerde ise Beşiktaş’ın üstünlüğü göze çarpıyor. Son oynanan 9 maçın tamamından Beşiktaş galip ayrılırken, yeşil beyazlı ekip bugün kazanarak bu seriye son vermek istiyor. 

Farklı özellikler

Bursaspor ilk yarılarda Beşiktaş ise ikinci 45 dakikada gol buluyor. 

Takımların gol performanslarına bakıldığında Bursaspor’un ilk yarıda, Beşiktaş’ın ise ikinci yarıda etkiliği olduğu görülüyor. Yeşil beyazlı ekip bu sezon maçların ilk yarılarında kalesinde 8 gol görürken, Fenerbahçe ile birlikte bu alanda en iyi performansa imza attı. 

Ayrıca ilk yarılarda 16 gol bulan Bursaspor, ikinci yarılarda ise 13 gol kaydetti. Beşiktaş ise Başakşehir ve Kayserispor ile birlikte ikinci yarılarda kalesinde en az gol gören ekip oldu. Maçların ikinci yarılarında toplamda 9 kez fileleri sarsılan Beşiktaş, 33 golünün 18’ini ise ikinci yarılarda bulurken, 15 gol ise ilk yarılarda geldi.

Kartal’ın belalısı Moussa Sow

Timsah’ın yeni transferi, siyah beyazlı takıma karşı oynadığı 9 maçta 8 kez fileleri havalandırdı. 

Bursaspor’un Beşiktaş’a ligde attığı son 9 golün tamamını farklı oyuncular kaydetti. Pinto, Batalla, Ferhat Kiraz, Bakambu, Ozan Tufan, Traore, Stoch, Emre Taşdemir ve son olarak ilk yarıdaki maçta Dzon Delarge, siyah beyazlı ekibe karşı gol sevinci yaşadı. Bursasporlu Moussa Sow ise Beşiktaş’a karşı oynadığı 9 maçta 8 gol atarken, aynı zamanda Senegalli oyuncunun en fazla gol attığı takım da siyah beyazlı ekip oldu. Beşiktaş’ın yeni transferi Vagner Love da Bursaspor’a 3 maçta 3 gol attı.

Büyük maç OLAY TV’de

Bursaspor’un bugün Beşiktaş’la oynayacağı karşılaşmanın tüm heyecanı OLAY TV ekranlarında olacak. 11.20’de Büyükşehir Belediye Stadı’ndan başlayacak olan özel yayınlar gün boyu karşılıklı stadyum ve Özlüce Tesislerinden devam edecek. 

Beşiktaş taraftarı gelemiyor

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulunun kararıyla Beşiktaşlı taraftarlar bugünkü mücadeleyi izleyemeyecek. Bilindiği gibi ligin ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmayı da Bursasporlu taraftarlar alınan karar nedeniyle takip edememişti. 

 

STAT: Büyükşehir Belediye
SAAT: 20.00
HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu 
EKSİKLER: Batalla, Ertuğrul, Jorquera Emre, Kubilay, Agu
EKSİKLER: Babel, Tosic
BİLET FİYATLARI: VIP 1.Balkon 250, VIP 2. Balkon 250, Batı Alt Tribün 200, Spor Toto Alt Tribün 100, Spor Toto Üst Tribün 90, Güney Kale Arkası 50, Tofaş Tribünü 50 TL

20.00/beIN SPORTS

BURSASPOR

1 Harun Tekin
26 Barış yardımcı
93 William Paul Ekong
6 Titi
23 Aziz Eraltay
25 Abdullahi Shehu
77 Badu
51 John Bostock
28 Bogdan Stancu
32 Yusuf Erdoğan
99 Mouss Sow

BEŞİKTAŞ

1 Fabri
77 Gökhan Gönül
5 Pepe
12 Medel
3 Adriano
13 Atiba
10 Oğuzhan
7 Queresma
94 Talisca
17 Lens
9 Negredo

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X