‘Yeni bir süreç başladı’

Ekonomi yönetimi, İngiltere’de yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması yönünde karar vermesini, ‘yeni bir sürecin başlangıcı’ şeklinde değerlendirdi.

‘Yeni bir süreç başladı’

Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Twitter hesaplarından oylama sonucuna ilişkin görüşlerini paylaşırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yazılı açıklama yaptı. Şimşek, Twitter hesabında ‘Brexit’ etiketiyle İngilizce olarak, ”Pandora’nın kutusunu açmak istemezsin ama çoktan açılmıştır” ifadesini kullandı. Canikli de, ‘AB’nin dağılma süreci başlamıştır. Gemiyi ilk terk eden İngiltere oldu” değerlendirmesinde bulundu.

İLİŞKİMİZ GÜÇLENEREK SÜRECEK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Brexit’in siyasi anlamda çok önemli sonuçları olacağını vurguladı. Birleşik Krallık ve AB ekonomilerinin bağlarının güçlü olduğuna dikkati çeken Zeybekci, siyasi alandan farklı olarak AB ile ekonomik ortaklıkta aynı derinlikte bir ayrışma yaşanmayacağını ifade etti. Bakan Zeybekci, ”Hali hazırda oldukça iyi seviyede siyasi ve ekonomik ilişkileri olan Türkiye ve Birleşik Krallık’ın önümüzdeki dönemde yatırım, dış ticaret ve finans ilişkilerinin güçlenerek devam etmesi için adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X