‘Yeni devlet’e suç duyurusu

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan’dır” sözleri nedeniyle AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi Ayhan Oğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘Yeni devlet’e suç duyurusu

CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte gittiği Burdur Adliyesi’nde nöbetçi cumhuriyet savcılığına dilekçe veren Göker, Ayhan Oğan hakkında “devleti bölmek”, “halkı kin ve nefrete teşvik” suçlamaları yöneltti. 

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Göker, “Canlı yayınında (Türkiye’de yeni bir devlet kuruldu, ister kabul edin ister etmeyin bunun lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır) diye bir açıklama yaptı. Biz kurumsal olarak çok ciddi tepki gösterdik. Daha sonra kendisi bu söylemlerinin doğru olduğunu ve arkasında durduğunu beyan etti. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan ve onun emanetini taşıyan bizler bu açıklamanın devleti bölmek, halkı kin ve nefrete teşvik etmek suçlamasıyla nöbetçi savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Adalete olan güvenimiz ve gereğinin yapılacağına inancımız tamdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X