Yeni doğan bebeğini internetten satarken yakalandı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde evlilik dışı ilişkiden hamile kalan 32 yaşındaki Z.A., yeni doğan bebeğini hastanede 3 bin lira karşılığı satarken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan anne ile bebeği evlatlık almak isteyen B.K. adlı erkek, adli kon

Yeni doğan bebeğini internetten satarken yakalandı

Olay, geçen 14 Mart’ta Ereğli Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre evlilik dışı ilişkiden hamile kalan Z.A., hastanenin doğum servisinde kız bebek dünyaya getirdi. Doğum öncesi internet üzerinde çocuk satışına aracılık eden siteye bebeğini evlatlık vermek için ilan veren Z.A., bu site üzerinden İzmit’te oturan 33 yaşındaki B.K. ile tanıştı. Doğumun ardından yakınlarıyla birlikte Ereğli’ye giden B.K., hastanede Z.A. ile buluştu. Z.A., bebeğini 3 bin lira karşılığında, onlara vermeyi kabul etti.

Z.A.’nın bebeğini para karşılığı evlatlık vermek için pazarlık yaptığını öğrenen Doğum Servisi personeli, durumu önce hastanenin sosyal hizmet uzmanına, ardından polise bildirdi. Önce olayı kabul etmeyen Z.A., polis gelince her şeyi anlattı. Z.A. ve B.K. gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Z.A. ve B.K., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bebek ise Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

Polis, internette söz konusu siteye ilan vererek 2.5 yaşındaki çocuklarını 7 bin liraya karşılığında evlatlık vermek isteyen Zonguldak’taki bir aileyi de bulmak için çalışma başlattı. Geçen Ocak ayında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internet üzerinde çocuk satışına aracılık eden siteler için suç duyurusunda bulunmuş ve yasal işlem başlatılmıştı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X