Yeni doğan bebeklerine ‘Evet’ ismini koydular

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Mustafa ve Songül Çelik çifti, 16 Nisan’da düzenlenecek olan referanduma dikkat çekmek amacıyla yeni doğan kız çocuklarına “Evet” ismini koydu.

Yeni doğan bebeklerine ‘Evet’ ismini koydular

Ergani ilçesine bağlı İncehıdır köyünün Geçitli mezrasında oturan Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, eşiyle birlikte bu kararı aldıklarını söyledi.

 

Yeni doğan kız çocuklarına isim arayışı içerisine girdiklerini ifade eden Çelik, “16 Nisan’da referandum olacak. Bu nedenle ‘Evet’ ismini koyduk. İnşallah bize hayırlı olur. Herkes ‘evet’ oyu kullansın.” diye konuştu.

 

Ailece referandumda “evet” diyeceklerini kaydeden Çelik, şunları kaydetti:

 

“Çocuğumuz Cumhurbaşkanı’mıza inşallah uğur getirir. Ben bir Kürt çocuğu olarak Diyarbakır halkının ‘evet’ oyunu kullanmasını istiyorum. Evet deyip bu terör belasından kurtulalım. Türkiye halkı bir oh desin. Yeter artık, bu kadar kan dökülmesin. Bunun gibi çocuklar ağlamasın, babasız büyümesin. Şehit haberleri gelmesin artık. Her şehit haberi bizi üzüyor. Kanımızın son damlasına kadar Cumhurbaşkanı’mızın arkasındayız. Nüfus Müdürlüğünde bu ismi koyacağım dedim, yardımcı oldular. Pişman değiliz. Referandumda ‘Evet’ ismini koyduğumuz bebeğimizle sandığa gideceğiz ve ‘evet’ oyu kullanacağız. İnşallah Türkiye için hayırlı olur.”

 

Anne Songül Çelik de 26 Ocak’ta doğan bebeklerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdikleri için bu ismi koyduklarını bildirdi.

 

Referandumda “evet” oyu kullanacaklarını dile getiren Çelik, “Çocuğumuzun sağlık durumu iyi. Çocuğumuza bu ismi koymaya eşimle beraber karar verdik.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X