Yeni dönemde Bursa’nın bu ilçesini neler bekliyor? İlçe Başkanı Özgür Şahin OLAY’da açıkladı…

olay.com.tr’de “Bursa’nın Geleceği” programına konuk olan Özgür Şahin, “Mustafa Bozbey’in halkta karşılık bulan güvenilirliği, sahada umut oluşu ile seçimi aldık. Nilüfer için ise sahada en çok söylediğimiz şey ortak akıldı. Yeni dönemde de vatandaşın fikirlerini süreçlerin içine dahil edeceğiz” dedi.

Yeni dönemde Bursa’nın bu ilçesini neler bekliyor? İlçe Başkanı Özgür Şahin OLAY’da açıkladı…

Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL\ Kurgu: Dilek ÖZYER

olay.com.tr’de “Bursa’nın Geleceği”  programında Melis Evcimen’in konuğu olan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin şehirdeki seçim sonuçlarını değerlendirdi ve partinin gelecek hedefleri hakkında konuştu. Seçim sürecini atlatıp yeni bir sürece geçiş yapıldığını söyleyen Şahin, “Bu bir yeniden yapılanma ve değişim süreci. Değişim kelimesi bu senenin önemli kelimelerinden biri oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim sürecini ilçeden başlayıp genel merkeze kadar yaşadık. Adaylarımız belli olmadan önce çalışmalarımıza başlamıştık. Seçim süreci boyunca da yoğun çalıştık, bunun sonucunda da Bursa’da 6 ilçe düzeyine çıktık ve özellikle Mustafa Bozbey’in halkta karşılık bulan güvenilirliği, sahada umut oluşu ile seçimi aldık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa’da emanet oyları var. Bu emanet oylara sahip çıkacak bir mekanizmayla yürümek gerekiyor. Halkın taleplerine karşılık veren bir siyasal süreç içinde olacağız” dedi.

“NİLÜFER İÇİN ORTAK AKIL”

Seçim öncesinde Bursa genelindeki mevcut belediyelerini koruyacaklarını düşündüklerini söyleyen Şahin, “Mustafakemalpaşa’yı alacağımız da ortadaydı. Bursa’daki seçimin en önemli kazanımlarından biri Harmancık oldu. Orası ilmek ilmek işlenerek, uzun zamana yayılmış bir çalışma ile kazanıldı. Osmangazi’yi ise geçmiş seçimlerde çok farklı kaybetmedik. Erkan Aydın uzun zamandır siyasetin içinde ve Osmangazi de tanınıp seviliyor. İlçe için ürettiğimiz projeler karşılık buldu. Osmangazi’nin yapısı aslında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapısına aykırı değil. Sadece karşılık bulacağımız bir sisteme ihtiyacımız vardı. Bu sefer bu karşılığı halkımız verdi. Başkanlarımızın sorumluluğu çok büyük. Hepsine kolaylıklar diliyorum. İlçemiz Nilüfer’de sosyal demokrat belediyeciliği en iyi şekilde yaşatıyoruz. Nilüfer için sahada en çok söylediğimiz şey ortak akıldı. Yeni dönemde de vatandaşın fikirlerini süreçlerin içine dahil edeceğiz. Mahalle komitelerini geliştireceğiz. Nilüfer’in değerlerini bilen, kentin değerleri üzerinden fikir alışverişi yapabilecek, akademik odalar, sivil toplum örgütleri gibi oluşumlar ile birlikte hareket edeceğiz. Ayrıca önemli olan bir diğer konu da şeffaflık. Halk, kentin mensubu olarak yönetenlerin ne yaptığını, vergilerini nereye harcadığını görmek istiyor. Şeffaf bir yönetim anlayışı benimsemek çok önemli” ifadelerini kullandı.

“BURSA’DA CHP BELEDİYECİLİĞİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Bursa’nın 47 yıldır CHP iktidarı ile yönetilmediğinin altını çizen Şahin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği kentleri biliyoruz. Nilüfer bunun örneklerinden biri. Fakat Osmanlı’nın başkentliğini yapmış, turizm, sanayi ve tarım potansiyeli çok yüksek olan bu şehir doğru dürüst turist almıyor, tarım üretimi yetersiz ve sanayi dışında şehri kalkındıracak bir mekanizma yok. Bu yanlış yönetim sebebiyle meydana geldi. Bursa gibi bir kentin doğru ellerle yönetildiğinde dünya kentlerinden biri olması mümkün. Tabii ki bunun için zamana ihtiyaç var. Bu zamanı boşa geçirmeyip, küçük, kısa vadeli hesaplarla değil gerçekten yaşanabilir bir Bursa hayaliyle çalışmayı sürdürdüğümüzde şehirdeki sorunların tamamının çözüleceğini düşünüyorum. Burada bir bakış açısı değişimine ihtiyaç vardı ve halkımız bunu gördü. Bu dönem Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini, sosyal demokrat belediyeciliği net bir şekilde ortaya koyacağız. Süreci başarıyla tamamlayacağımıza eminim. Seçim sürecinde değişime inanan, katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X