Yeni Dünya Vakfı Bursa’da

Türkiye’de 16 ilde temsilciliği bulunan Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.

Yeni Dünya Vakfı Bursa’da

Açılışa; İçişleri eski Bakanı Efkan Ala,  Vali İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılışta konuşan Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilciliği Başkanı Tahsin Kara, “Dünyanın geleceği ve özellikle de ülkemizin geleceği gençlere emanet edilecektir. Biz de geleceğin gençlerinin olduğu bugünlerde, şehrimizde, bu gençlerimizin eğitilmesi ve düşüncelerinin zenginleştirilmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Artık zamanın ruhunu yakalayacak iletişim dilinin oluşturulması gerekiyor. Bu vakıf aracılığıyla bir nebze de olsa buna katkı sağlayabilirsek kendimizi huzurlu hissedeceğiz” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, ülkeyi ve ümmeti geleceğe taşıyacak olanların gençler olduğuna işaret etti. Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa için yeni bir ufuk kapısı olmasını temenni eden Vali İzzettin Küçük ise, “Allah’ın en önemli emirlerinden birisi infak etmek, vermek ve hayır için dağıtmaktır. İyilik için birbirleriyle yarışmaktan doğan bu vakfımızın güzel çalışmalar yapacağına eminim” dedi.

 

VAKIFLAR DEĞERLERİ GELECEĞE TAŞIR

 Kendisi küçük fakat çağrışımının çok büyük olacağı bir müessesenin açılışına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İçişleri Eski Bakanı Ala da, “ Bizim medeniyetimizi özetle deseler ‘Vakıf Medeniyeti’ deriz. Bursa bu noktada bizim medeniyetimizin mücevheridir. Sahip olduğumuz değerleri yarınlara taşıyacak olan vakıflarımıza bir yenisini bugün yapacağımız açılışla kazandırıyoruz. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X