Yeni Gemlik’in temeli atılıyor

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi Mevkii’ne yapacağı 970 konutluk projenin 158 konut 8 dükkânlık bölümünün temeli yıl sonuna kadar atılacağı bildirildi.

Yeni Gemlik’in temeli atılıyor

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik Belediyesi ile ihaleyi kazanan firma arasında düzenlenen protokol imzalandı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 6’şar katlı, asansör ve kaloriferli modern konutların, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi, okul, cami, bisiklet yolu ve spor kompleksleriyle destekleneceğini belirterek, “Gemliklileri uygun şartlarda ev sahibi yapacağız. İlk etap inşaat çalışmalarının temelini aralık ayı içinde atacağız” dedi. 

Gemlik’te toplu konut için belediyeye 17 bin kişinin başvurduğunu kaydeden Yılmaz, Gemlik Belediyesi’nin hazırladığı 970 konutluk proje ile ilk etabı tamamlayacaklarını söyledi. Yılmaz, yeni Gemlik’in deprem riskinden uzak alanlarda inşa edileceğini ifade ederek, çalışmaların sürdüğünü söyledi. 12 milyon 682 bin lira ihale bedelli sözleşmeyi imzalayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz,“Gemliklilere modern ve sıcak yuvalar, komşuluk ve sosyal ilişkilerin güçlü olduğu binalar yapmak istiyoruz. 10-12 katlı binalar yerine 6’şar katlı binaları uygun gördük” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X