Yeni girişimcilere ihtiyaç var

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nda 3’üncü dönem başladı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ve Bursa’nın hedeflerine ulaşması için iş dünyasının yeni girişimcilere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yeni girişimcilere ihtiyaç var

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), girişimcilerin önünü açan adımlar atmaya devam ediyor. BTSO öncülüğünde, KOSGEB ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu destekleriyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nda 3’üncü dönem başladı. 

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) BUTGEM Binası’nda gerçekleştirilen ve ilki 2015 yılının Ekim ayında düzenlenen eğitimlerin 3’üncü dönemine 30 girişimci adayı katılıyor. Adaylar, 24 saati atölye çalışması olmak üzere toplamda 70 saat eğitim görecek. Yatırım Teşvik Danışmanı Türker Duran tarafından verilen eğitimlerde adaylara, iş planı hazırlama, şirket türleri, pazar araştırması, finansal, üretim ve yönetim planı gibi alanlarda bilgiler sunuluyor. Eğitimler, 3 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

YENİLİK KATMALIYIZ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ve Bursa’nın hedeflerine ulaşması için iş dünyasının yeni girişimcilere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Girişimciliğin hayatın her alanında uygulanması gerektiğini dile getiren Burkay, BTSO liderliğinde KOSGEB destekleriyle verilen eğitimlerin girişimciler için büyük bir fırsat niteliğinde olduğunu kaydetti. Kent ve ülke ekonomisine kazandırılan yeni girişimcilerin aynı zamanda ekonominin büyümesine de yardımcı olduğunu belirten Burkay, “Girişimci adaylarımızın alacağı her bilgi, onların geleceğine yön verecek. Esas mesele teknolojiyi de işin içine katarak yenilikçi işlere imza atabilmektir. BTSO olarak ülke ekonomisi için yeni girişimcilerin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Burada eğitimini tamamlayan katılımcıların hem kentimize hem de ülkemize zenginlik katacağına inanıyoruz” dedi.

‘KENDİ İŞİMİN PATRONU OLMAK İSTİYORUM’

Yeni dönem eğitimlerine kadın girişimcilerin ilgisi dikkat çekiyor. BTSO tarafından düzenlenen eğitim programına katılan Endüstri Mühendisi Sebiha Bayarı, dezenfektan ürün üretimi ve pazarlaması yapmayı hedeflediğini söyledi. Eğitim programlarının çok verimli geçtiğini vurgulayan Bayarı, “Hayallerimiz olduğu için bu programa katıldık. Burada kazanacağım deneyimle kendi işimin patronu olmak istiyorum. Girişimcilik programlarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Yalıtım hizmeti vermek üzere bir işyeri kurmayı amaçladığını ifade eden Vildan Savaş ise eğitim programlarının kendilerine büyük katkı sunduğunu kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X