Yeni hakim ‘yok hükmünde’ dedi

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeni görevlendirilen hakim, “paralel yapı” soruşturmasındaki tahliye kararının yok hükmünde sayılmasına karar verdi.

Yeni hakim ‘yok hükmünde’ dedi

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeni görevlendirilen hakim Erdoğan Şimşek, İstanbul’daki “paralel yapı” soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında yetkisiz olarak verilen tahliye kararlarının “yok hükmünde” sayılmasına karar verdi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, polis müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer ve Samanyolu TV yöneticisinin de bulunduğu 75 kişinin tahliyesine karar vermişti.

Ancak bu karar başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından geçersiz sayılmıştı. İnfaz savcılığı da tahliye kararlarını 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne iade etmişti.

Reddi hakim talebini kabul edip dosyayı 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderen, 29. Asliye Ceza Mahkemesi ise “10 Sulh Ceza Hakimliği’nin ‘yok hükmünde kararı’ yok hükmündedir” demişti.

HSYK da tahliye kararını alan iki hakimi görevden almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X