Yeni hastane birinci sınıf hizmet sunacak

Güçlendirilmiş ilçe hastanesi niteliğiyle hizmet verecek olan yeni Gemlik Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla devam ediyor. Hastane, çağdaş mimarisi ve dünya standartlarındaki kalitesiyle tamamlanmak için gün sayıyor.

Yeni hastane birinci sınıf hizmet sunacak

Gemlik’in Cihatlı Köyü mevkiinde inşaatına devam edilen yeni Gemlik Devlet Hastanesi’nin Bursa’nın en özgün projelerinden biri olarak tasarlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Gemlik’te hizmet vermeye devam eden Muammer Ağım Devlet Hastanesi ve ek hizmet binası, fiziki yetersizliği ve ihtiyaç duyduğumuz standartları tam karşılayamaması dolayısıyla ilçe için yetersiz hale gelmişti. Geçen sene temelini attığımız hastanemizin inşaatı şu an tüm hızıyla ilerliyor. Gemlik Devlet Hastanesi, yüksek teknoloji ile donatılmış, çağdaş yapısıyla vatandaşlarımıza tüm branşlarda birinci sınıf sağlık hizmeti sunacak bir hastane olacak” dedi.

150 BİN KİŞİYE HİTAP EDECEK

Hastanenin bölge için kritik bir öneme sahip olacağını ifade eden Dr. Akan, Gemlik’in konum itibariyle stratejik öneme sahip olduğunu ve yaz aylarında nüfusunun 150 bini bulan bir ilçe olduğunu söyledi. Akan, “Hastanemiz bu sebeple ilk etapta, Çınarcık sahilinden başlayıp Gemlik Körfezi’ni içine alan 150 bin nüfusluk bir hinterlanda hitap edecek. Ayrıca Orhangazi ve İznik’ten sevk edilen hastalarımız için de ileri merkez konumunda olacaktır. Hastane binamız deprem ve yangın yönetmeliğine uygun olarak inşa ediliyor. İnegöl ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastaneleri’nden sonra Bursa’nın üçüncü güçlendirilmiş ilçe hastanesi konumunda olacak. Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan ve dünyanın kullandığı en son deprem teknolojisi olan sismik izolatör sistemini bu hastanemizde de kullanıyoruz” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA

Hastanenin toplamda 234 yataklı olacağını kaydeden Dr. Akan, “Hastanemiz yaklaşık 36 bin metrekare alana sahip olacak. 6 ameliyathane, 57 poliklinikten oluşacak hastanemizin içerisinde yeni doğan, kadın doğum, çocuk, acil müdahale ve yoğun bakım üniteleri bulunacak. Bina inşaatımızın şu an için fiziki gerçekleşme oranı yüzde 50’dir. Betonarme işçiliği bitmiş, dış cephe kaplama işlerine başlanılmıştır. Elektrik ve mekanik tesisatının yanında ince inşaat işleri devam etmektedir. Hastanemizde çalışmalar, 2017’nin bahar aylarında hizmet vermeye başlayacak şekilde sürdürülüyor. Tamamlandığında Gemlikli vatandaşlarımız modern ve dünya standartlarında bir hastaneye kavuşmuş olacak”  şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X