Yeni hastane hizmete giriyor

Karacabey’de inşa edilen 150 yataklı Devlet Hastanesi’nde sona gelindi. Nisan ayının ilk haftasında hizmet vermeye başlayacak hastanenin açılışını ise Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun yapması bekleniyor.

Yeni hastane hizmete giriyor

AYDIN FİDAN

Hizmete girmek için gün sayan yeni hastane, çevre düzenlemesinin ardından göz kamaştırmaya başladı. 

Soğan Pazarı yanında hizmet verecek olan 150 yatak kapasiteli Karacabey Devlet Hastanesi’nin tamamlanan inşaatının yanı sıra çevre düzenlemesinde de sona gelindi. Yaklaşık iki yılda tamamlanan 150 yataklı hastanenin arsa alanının 31 bin 503 metrekare, kapalı alanının 19 bin 710 metrekare ve oturum alanının ise 4 bin 343 metrekare olduğu kaydedildi. 

Nitelikli hasta yataklarıyla hizmet verecek olan yeni hastanede 46 tek yataklı nitelikli oda, 108, çift yataklı nitelikli oda, 4 ameliyathane salonu, 4 SDL oda, 8 genel yoğun bakım yatağı, 6 doğum salonu, 14 diyaliz yatağı bulunuyor. 9 kat ve 6 blok olarak projelendirilen hastanede ayrıca, 2 bin 600 metrekarelik alanda 168 araca park imkânı da sağlanacak. Çevre düzenlemesi tamamlanan hastanenin ulaşımında en büyük endişe kaynağı olan Çanakkale karayolu üzerinde üst geçit kurulduğu belirtildi. Karşıdan karşıya geçişlerde sinyalizasyon sisteminin yanı sıra kurulan üst geçitle güvenli trafik işleyişinin sağlanması hedefleniyor.

AÇILIŞ MÜEZZİNOĞLU’NDAN

Hastanenin nisan ayının ilk haftasında faaliyete başlamasının planlandığını açıklayan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, “Son rötuşları yapıyoruz. Önümüzdeki hafta temizlik çalışmalarına başlanacak. Nisanın ilk haftasında da yeni binamızda sağlık hizmetlerini vermeye başlayacağız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ancak mayısın ilk haftasında da Mustafakemalpaşa’yla birlikte görkemli bir açılış töreni planlıyoruz. İnşallah açılışa da Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu katılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X