Yeni hastanenin temeli atılıyor

Yenişehir Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesinin kazanan firma ile sözleşme imzalandı. 75 yataklı yeni hastanenin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı belirtildi.

Yeni hastanenin temeli atılıyor

Sağlık Bakanlığı, Yenişehir Devlet Hastanesi yapım ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. İhaleyi kazanan firmaya önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılması ve ardından inşaata başlanması hedefleniyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 40 milyon liraya ihale edilen hastanenin 19 bin 705 metrekare kapalı alana sahip olacağını ve 75 yatak kapasitesi ile Yenişehir’in sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Şahin, 500 günde tamamlanması hedeflenen 75 yataklı hastanede, kadın doğum, dahiliye, genel cerrahi, üroloji, çocuk hastalıkları, kulak burun boğaz, göz, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroloji, kardiyoloji, dermatoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları ve alerji branşlarında 27 poliklinikte hizmet sunulacağını kaydetti.

 

TAM DONANIMLI OLACAK

Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bursa’da ve ilçelerinde sağlık alanında devlet eliyle çok sayıda tesis yapılıyor. Hem Bursa’daki hastanelerin yükünü hafifletmek, hem vatandaşlarımıza bulundukları yerlerde en iyi hizmeti vermek için, ilçelerde de hastaneler ve sağlık ocaklarının yapımına hız verdik. Yenişehir de modern bir hastaneye kavuşacak. Yenişehirli hemşehrilerimiz, hemen hemen tüm ana branşlarda, poliklinik ve yataklı sağlık hizmeti alabilecek. Bursa’ya gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X