Yeni hükümetten ulaşım ve maaş müjdesi

Türkiye tarihinde ilk kez kurulan seçim hükümeti ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yaptı. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu kararıyla 23-28 Eylül arası otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağını ve emekli maaşları

Yeni hükümetten ulaşım ve maaş müjdesi

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları;

Koalisyon kurulamadı. Vakti zamınında bir koalisyon kurulamadı, ama gereken yapıldı. Türkiye hükümetsiz kalmadı. bu hükümetin temel özelliği Anayasal zorunluluk çerçevesinde kurulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasal zorunluluktan dolayı Hükümeti kurmak için Başbakan Davutoğlu’na vermiştir. Başbakan Davutoğlu anayasal zorunluluktan dolayı hükümeti kurmuştur.

63. Hükümet kuruldu. Bu hükümet güven içinde görevini yerine getirecektir. Uyum içinde ülkeyi seçime götürecektir.

Bakanlar Kurulumuz 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde toplandı. Barış çağrısı yapmayı sorumluluk olarak görüyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe durumunu ele eldık. Eğitimin kapasitesinin artırılması için müzakerede bulunduk.

Hopa ve çevresindeki durumu ele aldık. Çiftçilerimizin zararı karşılanacak.

23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00’dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin bayram süresince ücretsiz olması ayrıca belediyeler tarafından toplu taşım araçlarının ücretsiz ya da indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararnamesini de bugün imzalamış olduk.

Kurban Bayramı tatili öncesinde Bağ-Kur’luların, SSK, işçi ve tarım emeklilerinin ve 4/C’lilerin alacakları maaşları, ücretleri bayramdan önce 17 ve 23’ü arasındaki süre içerisinde bu ödemeler de yapılacak ve böylece Kurban Bayramı’na Bağ-Kur’lu, SSK’lı ve emeklilerinin rahat bir şekilde girmelerini temin edecek adımlar atılacaktır.

Bundan sonra isteyen hayırseverlerimizin derslik yapabilmesi, herkesin bir okul yapmaya gücü yetmez ama belli oranlarda okullara katkıda bulunacak olan insanların isimlerinin, annelerinin, babalarının isimlerinin bu okullara verilmesi hatta maalesef son zamanlarda artan terör dolayısıyla şehirlerimize gelen şehitlerimizin anısına yapılacak olan yeni okullarda şehitlerimizin adının bu okullara verilmesi perspektifini hep beraber, Bakanlar Kurulu olarak benimsemiş buluyoruz.

Mesleki eğitimle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yapılacak. Bu çalışmaya sadece Milli Eğitim Bakanlığımız değil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, odalar birliği gibi kuruluşları da üniversitelerimizi de katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleki teknik eğitimin niteliğinin artırılması konusunda önümüzdeki günlerde hükümete bu çalışma takdim edilerek bu çalışmanın uygulanması için adım atılacaktır” dedi.      

Kredi kartlarının vadesinin artırılması artırılmaması konusu tamamıyla piyasanın şartlarına göre ele alınabilecek bir husustur. Bu konuyla ilgili hükümetimize gelmiş bir konu yok.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X