Yeni imar yönetmeliği ile yatay mimari teşvik edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imarda bazı yeni düzenlemeleri kapsayan yönetmelik taslağını Başbakanlığa gönderdi. ‘Şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesinin’ hedeflendiği yönetmelik taslağında birçok değişiklik bulunuyor.

Yeni imar yönetmeliği ile yatay mimari teşvik edilecek

Bakanlık’tan alınan bilgiye göre, son şekli verilerek Başbakanlığa gönderilen yönetmeliğin, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemeler arasında, 1+0 stüdyo dairelerin bundan sonra imar projelerine dahil edilmemesi, yeni tip konut projelerinde en küçük dairenin 1+1 ve minimum 28 metrekare olarak tasarlanması da yer alıyor. Yönetmeliğin genel ilke ve esasları değiştirilmemek kaydıyla, il ve büyükşehir belediyelerinin kendi yönetmeliklerini hazırlamalarına ve bu sayede yöresel uygulama yapmalarına imkan da tanınıyor. Mevcut yönetmelikte ayrık veya blok nizam parsellerde yapının oturacağı alan, parselin yüzde 40’ını geçemiyordu. Yeni yönetmelik taslağında ise emsal verilip taban alanı verilmeyen parsellerde, çekme mesafeleri içinde kalmak şartıyla yüzde 40 olan taban alanı sınırı yüzde 60’a kadar çıkarılabilecek. Böylece yatay mimarinin teşvik edilmesi planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X