Yeni katı atık tesisine destek

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapa Mahallesi’nde yapmayı planladığı Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne Osmangazi’deki 11 mahalle muhtarından destek geldi.

Yeni katı atık tesisine destek

Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne geçtiğimiz günlerde Nilüfer Kent Konseyi, 6 mahalleden toplanan 672 dilekçe ile itiraz edilmişti. Bu itirazın ardından Osmangazi ilçesindeki 11 mahalleden de mevcut durumdaki yerinden kaldırılıp, yeşil alana dönüştürülmesi projesine destek geldi. 

Hamitler Mahalle Muhtarı Kemal Coşkun, Yenibağlar Mahalle Muhtarı Hafize Deniz, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy, Akpınar Mahalle Muhtarı Muzaffer Kızılşimşek, Yeniket Mahalle Muhtarı Sinan Yalçın, Zekai Gümüşdiş Mahalle Muhtarı Talip Abdioğlu, Geçit Mahalle Muhtarı Kahraman Baklaya, Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Yücel Tüfekçi, Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya ve Geçit Güzelleştirme Derneği Başkanı Serdar Çetin ortak bir açıklama yaptı.

ÇÖPLÜK 11 MAHALLENİN ARASINDA KALDI

Geçit Güzelleştirme Derneği Başkanı Serdar Çetin, “Mevcut çöplük 11 mahalle ve 400 bin nüfusun arasında faaliyet göstermektedir. Büyükşehir Belediyemiz son zamanlarda yaptıkları çalışmalarda Nilüfer bölgesinde yeni bir yer tespit ettiğini duyduk. Bu yeni yerin çok uygun olduğu görüşündeyiz. Mevcut yerdeki çöplüğün kaldırılarak, yeşil alan olmasını destekliyoruz. Mevcut çöplük insanların arasında, yapılacak olan yenisi ise yerleşim alanlarından uzak. Çok doğru ve modern tesis olacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Yenikent Mahallesi Muhtarı Sinan Yalçın ise, “Yeni teknolojilerle insana çevreye, sağlığa duyarlı olarak yapılacağı belirtilen tesislere neden itiraz ediyorlar. İtiraz edenler çöp alanının 400 bin kişinin arasında kalmasını mı istiyor. Eğer hayır deniyorsa önerilerini sunsunlar, çözüm üretsinler. Çöp alanı Hamitler de 11 mahallenin arasında oluyor da neden başta yerde olmuyor. Belediyemizin almış olduğu meclis kararına mahallem olarak sevindik. Kentin ortasında kalan katı atık depolama alanının şehrin dışına çıkartılması çok doğru. Çöplüğün kaldırılması mahallemiz adına güzel bir haber. Bu noktada bizler de Büyükşehir Belediyesi’ni sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X