Yeni kimlik kartına ilk günden büyük ilgi

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişiklik ile yeni kimlik kartları için başvurular başladı. Orhangazi’de ilk kimlik başvurusunu Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yaparken, İnegöl’de de talep yoğun oldu.

Yeni kimlik kartına ilk günden büyük ilgi

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Nüfus Müdürlüğüne giderek yeni kimlik başvurularını yapan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, başvurularını yaptı. Yılmaz, yeni kimliklerin tüm kurumlarda işlemleri kolaylaştıracağını belirtirken, İnegöl’de de Kaymakam Ali Akça ve eşi Ferahil Akça İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek yeni kimlik kartı için müracaatta bulundu. Kaymakam Ali Akça, “Bütün Türkiye’de yeni kimlik kartları için müracaatlar alınmaya başlandı. Biz de eşimle birlikte yeni hüviyetimizi almak için başvuruyoruz. Yeni kimlik kartlarının güvenliği arttırıldı. Teknolojiyle üretildiği için daha güvenli olacak” dedi.

BİR FOTOĞRAFLA BAŞVURU

İnegöl Nüfus Müdürü Muzaffer Solmaz ise, “Yeni kimlikler 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren bütün Türkiye’de dağıtılmaya başlandı. Uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik unsurlarıyla yapılan kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini imkansız hale getirecek şekilde tasarlandı’ diye konuştu.

MAĞDURİYET ÖNLENECEK

Kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabileceğini belirten Solmaz, “Sahtecilikten kaynaklanan mağduriyet önlenecek. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar asgariye inecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X