Yeni mahaller için yeni uygulama

İnegöl Belediyesi’nde kırsal mahalleler için bina tespit ve değerlendirme komisyonu kuruldu. Komisyon, kırsal mahallelerdeki bakkal, manav, berber, fırın, kahvehane, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri ile kooperatiflere ruhsat verecek.

Yeni mahaller için yeni uygulama

SADULLAH ORGAN

 

İmar İşleri Müdürü Sabri Şen ve yeni oluşturulan Bina Tespit ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri ile birlikte toplantı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, komisyonun entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatiflere ruhsat vereceğini bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Bina ve Tespit Değerlendirme Komisyonu tarafından verilecek olan ruhsatlar her bina için 0-200 metrekare arası 500 TL olup, artan metrekarelerde metrekare başına 2 TL’dir. Bu kanun İnegölümüz’de 91 köyü kapsamaktadır. Bu uygulama köylerin sınırlarının tamamındaki yapılarda geçerli olacaktır. Kırsal mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın hayata yeni geçirilecek bu uygulamaya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X