Yeni Mahalle’ye otopark ve koruluk

İnegöl Belediyesi, Alanyurt Yeni Mahallesi’nde 23 araçlık mahalle otoparkı ve koruluk alan düzenleme projesini hayata geçiriyor. Otopark kente kazandırılan 39. otopark olacak.

Yeni Mahalle’ye otopark ve koruluk

SADULLAH ORGAN

 

Söz konusu olan otopark ve koruluk alanın 3 bin 214 metrekare alan üzerinde projelendirildiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, proje uygulama alanında 345 metrekarelik araç park alanı, 551 metrekarelik sert zemin yürüyüş alanı, 2 bin 318 metrekarelik yeşil alan bulunduğunu bildirdi.

Yeşil alanlara görselliği ön planda olan 110 adet fıstık çamı ve 20 adet akasya olmak üzere toplam 130 adet yetişkin ağaç dikildiğiğini belirten Kansu, yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş alanı uygulaması için kırmızı ve gri renkli dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına da yer verildiğini belirten Kansu, 23 araçlık otopark ve koruluk alanı uygulamasının belediyeye maliyetinin yaklaşık 65 bin TL olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X