‘Yeni mi haberin oldu?’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı belediyelerin terör örgütü PKK’ya lojistik destek sağladığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım’a, “Senin yeni mi haberin oldu” diyerek tepki gösterdi.

‘Yeni mi haberin oldu?’

TMBB’deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan’a eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Binali Bey; (Bazı beldiyeler terör örgütlerine lojistik destek yapıyorlardı) diyor.  İyi de yaparlarken iktidarda kim vardı, senin yeni mi haberin oldu? Devletin arşivlerine gir, dünya kadar bilgi var. Talimat verdin ‘sakın bunlara dokunma’ dedin. ‘200 ton bombayı şehirlere yerleştirdiler’ denildi. Şimdi gerekçe arıyorlar, acaba bu suçu kime yıkarız diye.”

“SENİ BAŞKAN YAPMAYACAĞIZ”

“Türkiye terörle uğraşırken birileri de başkanlık derdinde” ifadesini kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Kardeşim seni başkan yapmayacağız, yapmayacağız. Amerikan tipi başkanlık… Soru sorduk eyalet sistemi var, üniter devletiz diyorlar. Sen Amerikan başkanlık sistemini getireceksen 3 soru daha soruyorum. ABD’de milletvekilleri kürsüye çıkar istedikleri kadar konuşur, süre kısıtlaması yoktur, buradaki 5 dakikadan fazla konuşamazsın kuralını kaldıracak mısın? ABD’de yargı bağımsızlığı var, Türkiye’de bunu sağlayabilecek misin? ABD’nin Başkan’ı Beyaz Saray’da otururken kirasını ve yemeğinin bedelini öderken; Binali Bey’e soruyorum, sen bu sistemi getirecek misin? Getirirsen bir gün sarayda kalmaz.”

“EY ÇAY TOPLAYAN VATANDAŞ! LİSELİ KADAR YÜREĞİN YOK…”

Ayrıca, yeni yargı paketiyle hükümetin Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden dizayn edeceğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Ne diyordu çay toplayan vatandaş (Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit): Adalete güven yüzde 30’a indi! Peki kardeşim sen neden çay toplamaya gittin? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin. Ve dünya şöyle diyor; Türkiye’de diktar rejimi var! Yapılan düzenleme tamamen siyasi.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X