Yeni nesil proje

8-12 yaş aralığındaki çocukları kapsayan ve 7 ayda 650 çocuğa ulaşan Yeni Nesil Tofaş Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Yeni nesil proje

RECAİ UYSAL

Tofaş, binlerce çocuğu, aileleri ile birlikte kapsayan yeni bir sosyal sorumluluk projesini başlatıyor. “Yeni Nesil Tofaş” ismi verilen bu projenin detayları, Tofaş Nilüfer Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda anlatıldı. 

Proje ile iddialı bir adım attıklarını ifade eden Başkan Okan Baş, “Basketbola verdiğimiz desteği bir adım öteye taşıyarak, sürdürülebilir bir altyapı modelini Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçiriyoruz. Spor yapmak isteyen gençlere fırsat eşitliği sunacak, onlara spor kültürü kazandıracak projenin ilk adımını evimizde, yani Bursa’da attık. 5 yıllık bir proje olarak düşündük. 7 ay önce başladık ama çok daha ileri taşımak istiyoruz” dedi. 

EVİMİZDE BAŞLADI

“Bursa bizim evimiz” diyen Genel Menajer Tolga Öngören, “Yakın bir süreçte açılışı yapılacak olan yeni spor tesisimiz de Bursa’ya ve gençlere yapmış olduğumuz spor yatırımı “vazgeçmeyen” bir kulüp olduğumuzun en somut göstergesi olacaktır. Tofaş Spor Kulübü’nün vizyon odağı Bursa ve çocuklar olmuştur. Bugün hayata geçirdiğimiz proje bu vizyonu yeni bir boyuta taşıyacaktır. Bursa’da başlayıp bütün Türkiye’ye yayılmasını planladığımız projemizle beraber ülkemizde basketbol yepyeni ve doğru bir altyapı eğitim modeli ile tanışacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş’ın ev sahipliğinde, Genel Menajer Tolga Öngören, A Takım Başantrenörü Orhun Ene ve Yeni Nesil Tofaş Proje Koordinatörü Kartal Önel’in katıldığı toplantıda Yeni Nesil Tofaş Projesi’nin detayları ve hedefleri paylaşıldı.

10 BÖLGEYE ULAŞACAK

Yeni Nesil Tofaş projesi, ilk yılında Bursa’da Kestel, Yıldırım, Eğitim Vadisi, Görükle, Hürriyet, Karacabey ve Orhangazi bölgelerinde, 8-12 yaş grubunda spor okullarını faaliyete geçerek 650 çocuk, 8 antrenör ve 14 stajyer ile çalışmalarına başladı. Bu bölgelerdeki sporculardan 8 minik takım oluşturularak Bursa’daki turnuvalara katılabilecek yarışmacı statüye getirildi. Projenin bu yıl sonunda Bursa genelinde 10 farklı bölgede bin çocuğu kapsaması hedefleniyor. Kısa sürede tüm Türkiye’yi kapsaması için çalışılan proje kapsamında 5 yılda 50 bin çocuğa ve ailelerine ulaşılması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X