Yeni nesil sanayi bölgelerine ihtiyaç var

Bursa’nın Türkiye’nin tarihi hedeflerine ulaşmasına liderlik edeceğini belirten TİM Başkanı Büyükekşi, şehrin yeni OSB Projesi’ne sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Yeni nesil sanayi bölgelerine ihtiyaç var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için yeni nesil sanayi alanlarının mutlaka oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Ülke ihracatının söz konusu alanların oluşturulmasıyla ivme kazanabileceğini belirten Büyükekşi, Bursa’nın Türkiye’nin ihracatında ikinci sırada bulunduğunu hatırlattı. Bursa’nın 2023 yılı ihracat hedefi olan 75 milyar dolara yeni OSB ile ulaşabileceğinin altını çizen Büyükekşi, ”Türkiye’de yüksek katma değerli ürünlerin merkezi olan Bursa, orta yüksek ve yüksek teknoloji yatırımlarının yapılacağı yeni OSB ile Marmara Havzası’na büyük katkı sağlayacak ve Türkiye’nin tarihi hedeflerine ulaşmasına liderlik edecektir” dedi. 

Türkiye’ye örnek olacak

Bursa’nın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirdiği birbirinden önemli projelerle Türkiye’deki birçok şehre örnek olduğunu vurgulayan Mehmet Büyükekşi, ”Bursa, yeni OSB projesini de hayata geçirerek yine tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Çünkü klasik yöntemlerle büyük hedeflere ulaşmamız mümkün değildir” diye konuştu. Büyükekşi, Türkiye artık ihracatını orta ve ileri teknolojik ürünler ile artırması gerektiğine dikkat çekti.

Projeye sahip çıkmalı

Yeni nesil üretim alanlarının sayısının artırılması gerektiğini dile getiren Büyükekşi, ”Bursa’ya kurulması planlanan Yüksek Teknoloji OSB’nin Türkiye ihracatını önemli ölçüde artıracağına inanıyorum. Yeni OSB, Bursa’nın geleceğini teminat altına alacak vizyoner bir projedir. Bu projeye kent sahip çıkmalı” dedi. Büyükekşi, şehrin 40 yılını garanti altına alacak olan yeni OSB’nin Bursa sanayisini daha da güçlendireceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X