‘Yeni nesilleri kazanmak için büyük bir çabaya ihtiyaç var’

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Savaşların pençesinde inim inim inleyen nesiller kayboldu. Bütün bu yeni nesilleri yeniden kazanmak için büyük bir çabaya ihtiyaç var.” dedi.

‘Yeni nesilleri kazanmak için büyük bir çabaya ihtiyaç var’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının “Uluslararası Konuk Öğrenci Programı” kapsamında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören 34 öğrenci için düzenlenen diploma törenine katıldı. 

 

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki törende konuşan Görmez, böyle güzel bir etkinliğe katıldığı için Allah’a şükrettiğini söyledi.

 

“İslamın rahmet kapısı daima açık oldu”

 

Coğrafyanın sınırlarla çizilemeyeceğini, kalelerle tahkim edilemeyeceğini belirten Görmez, şöyle konuştu:

 

“Öyle coğrafyalar var ki siz o coğrafyada bedenen olmasanız da kalben olursunuz. Dünyanın her yerinde buna şahit oluyoruz. 4 veya 5 asır dünyanın muhtelif yerlerinde bulunup da dua almaya devam eden başka bir millet yok. Çünkü bizim medeniyetimizde sömürmek yok. Bizim ecdadımız gittikleri yerde hiçbir kötülük yapmadı. Hiç kimsenin inancına ve diline karışmadı. Hiç kimsenin kimliğine müdahale etmedi. İslamın rahmet kapısı daima açık oldu, takdir tamamen onlara bırakıldı.”

 

Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü topraklarda adaletin esas olduğunu vurgulayan Görmez, “Bugün alem-i İslam çok zor bir süreçten geçiyor. Ümmetin çocukları 200 yıldır cahil bırakıldı. Sadece cahil bırakılmadı, savaşların pençesinde inim inim inleyen nesiller kayboldu. Bütün bu yeni nesilleri yeniden kazanmak için büyük bir çabaya ihtiyaç var. Bu çaba için de insanlığın umut bağladığı topraklarda ve ülkede yaşıyoruz. Böyle 100 binlerle ifade edilen yabancı öğrenci, yabancı kelimesini de sevmiyorum, gönül coğrafyamızdan konuk ve misafir öğrencilerimizin sayısıyla ilgili henüz çok eksiklerimiz var.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Görmez, öğrencilere diplomalarını takdim etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X