Yeni OSB’ye bir destek de ilçelerden

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen Ortak Akıl Buluşması’nda bir araya gelen ilçe oda ve borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları, Bursa’ya yapılması planlanan yüksek teknolojili yatırımların yer alacağı OSB’ye tam destek v

Yeni OSB’ye bir destek de ilçelerden

BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 1970’li yıllarda ABD’de her iki otomobilden bir tanesinin üretildiği Detroit Bölgesi’nin sektörel çeşitlilik yapamadığı için gündemden düştüğünü vurguladı. Artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını kaydeden Burkay, sektörel çeşitliliğin şehirler için büyük önem taşıdığını anlattı.

ÇEŞİTLİLİK ÇOK ÖNEMLİ

Sözü, Stuttgart Baden Württemberg bölgesine getiren Burkay, burasının Bursa ile nüfusu aynı olmasına rağmen ihracat oranları arasında büyük farklar bulunduğunu söyledi. Baden Württemberg bölgesinin ihracatının Bursa’dan 10 kat fazla olduğunu anlatan Burkay, ”Baden Württemberg’te  teknoloji ve Ar-Ge merkezleri var. Burada müthiş bir sektörel çeşitlilik var. Biz de Bursa olarak sektörel çeşitliliğe önem vermeliyiz. Türkiye’de zenginlik üreten bir merkez olacaksa, burası da Bursa merkezindeki 1. Bölge olmalıdır” dedi.

İYİ BİR OYUN PLANI KURMALIYIZ

İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2023 yılında 75 milyar doları hedeflediğini ifade ederek, ”Bunun için iyi bir oyun planı kurmamız lazım. Bursa, mutlaka orta ve ileri teknoloji alanlarda önemli adımlar atmak zorunda. Bursa’nın kilogram başı ihracat fiyatı 4 dolardır. Bu oranı iki kat artırmalıyız. Bu da ancak sektör çeşitlenmesi ile olacaktır” diye konuştu.

KİM NE DEDİ? 

  

-Remzi Topuk (BTSO Meclis Başkanı): Bursa’nın gelecek hedefleri doğrultusunda uzay, havacılık, savunma, raylı sistemler, teknik tekstil gibi katma değerli sektörlere geçiş yapılması gerekiyor.

-Murad Bertan (Karacabey Ticaret Borsası Başkanı): İleri teknoloji sanayi bölgelerine ihtiyaç duyuluyor. Bu sanayi alanlarının Bursa ve ilçelerine önemli bir ivme kazandıracağına inanıyorum.

-Naci Üncü (Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı): Yeni nesil sanayi alanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Niye karşı çıkalım. İyi bir planlama ile bu hedef gerçekleştirilebilir.

-İbrahim Özhan (Bursa Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı): İleri teknoloji yatırımların yer alacağı yeni OSB, mekânsal ve bölgesel planlamanın uygun bir şekilde hazırlanması ile Bursa’ya güç katacak.

-Ergün Efendioğlu (Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Yeni ileri teknoloji OSB projesi yeni Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir. Biz bu projeyi destekliyoruz. Büyük bir proje olacak.

-Metin Anıl (İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Bursa için sıçrama taşı olacak bu proje, çok heyecan verici. Yeni OSB, Bursa’yı yeniden Türkiye’nin yıldızı yapacak. Tam destek veriyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X