Yeni OVP piyasalara ivme kazandıracak

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, Orta Vadeli Program’ı (OVP) olumlu bulduklarını belirterek, ”Ekonominin yeni yol haritası piyasalara ivme kazandıracaktır” dedi.

Yeni OVP piyasalara ivme kazandıracak

Matlı, yazılı açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıkladığı ve 2016-2018 yıllarını kapsayacak OVP’yi olumlu bulduklarını ifade etti. Bu yıl için yüzde 4,5, 2017 ve 2018 için yüzde 5’lik büyüme hedefinin gerçekçi olduğunu vurgulayan Matlı, ”Özel kesim yatırımları ve yapılacak reformlarla ortaya çıkacak verimlilik artışıyla büyüme oranları daha da yukarıya çıkabilir” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR EŞİK AŞILACAK

OVP’nin beklentiler düzeyinde olduğunu dile getiren Matlı, şöyle devam etti: ”Cari açıktaki azalma ile ihracat ve yurt dışı üretiminin ithalata bağımlılığın azaltılacak olması ve hizmet gelirlerini artırmak için uygulamaya konacak kapsamlı bir strateji dış ticaret açısından çok faydalı olacaktır. OVP kapsamında ihracatın 2018 yılında 200 milyar doları aşmasına yönelik çalışmalar ülkemiz için çok ciddi moral olacak ve ihracatta önemli bir eşik daha aşılacaktır. Kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi artırıp, enflasyonu düşürmeyi hedefleyen Orta Vadeli Programı olumlu bulduğumuzu ifade etmeliyim. Ekonominin yeni yol haritası piyasalara ivme kazandıracaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X