‘Yeni pazarlara ulaşmamız lazım’

Yeni pazarlara ulaşılması gerektiğinin altını çizen Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, turizmcilerin de ilave teşviklerle destekleneceğini kaydetti.

‘Yeni pazarlara ulaşmamız lazım’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Ragibe Coşkun’u makamında ziyaret etti. 

Buradaki konuşmasında Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Antalya’daki yaş sebze meyve üreticilerinin büyük bir endişe duyduğunu belirten Tüfenkci, alternatif pazarların devreye girmesiyle ihracatta büyük oranlarda düşüş yaşanmadığını söyledi. 

Hükümetin ihracatçıları desteklediğini ve yeni pazarlara yönlendirdiğini ifade eden Tüfenkci, ‘Yeni pazarlara ulaşmamız lazım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile çalışarak yeni pazarlara uygun sebze meyve üretmemiz lazım. Sadece belli pazarlara odaklanıp, belli meyve sebzeleri ürettiğimiz zaman bir sıkıntı olduğunda bunun direkt üreticilere yansıdığını görüyoruz. Yapacağımız çalışmayla alternatif pazarlara, alternatif ürünleri sebze ve meyvede de hayata geçirmiş olacağız’ dedi.

TEŞVİKLERLE DESTEKLEYECEĞİZ

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıyla ilgili sektör için bir destek paketi açıklandığını hatırlatan Tüfenkci, turizm sektörünün moralini bozmadan alternatif turizm potansiyellerini değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Tüfenkci, ‘Alternatif turizm potansiyellerini değerlendirerek, kaliteli hizmetle biz bu yatakları her yerde rahatlıkla pazarlayabiliriz. Hükümetimiz bu konuya ciddi anlamda kafa yormakta ve ilave teşviklerle bu bölgeleri destekleyeceğiz’ diye konuştu.

BU RAKAMLAR ÖNEMLİ VERİLER

Bülent Tüfenkci, önceki gün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan sanayi üretim verilerini de değerlendirdi. Şubat ayı sanayi üretiminin beklentilerin çok üzerinde yüzde 5,8 artış gösterdiğini vurgulayan Tüfenkci, sanayi üretiminin son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını dile getirdi. 

Sanayi üretiminin yüksek çıkmasının imalat sanayinde de iyi gidişin göstergesi olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, özellikle tekstil, kimya gibi sektörde çift haneye yakın, hatta çift hanenin üzerinde büyüme kaydedilmesinin ihracat açısından da olumlu olduğunun altını çizdi. Bakan Tüfenkci, ‘Bu rakamlar Türkiye’nin 2015’in son çeyreğindeki güçlü büyüme rakamlarının 2016’nın ilk çeyreğinde de devam edeceği yönünde önemli veriler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X