Yeni projeler İnegöl’e değer katacak

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2016 yılında planlanan projelerle ilçenin ulusal ve uluslararası boyutta bir marka şehir olma yolunda önemli mesafe alacaklarını söyledi.

Yeni projeler İnegöl’e değer katacak

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi’nin daire müdürleri ve belediye meclis üyelerinin katıldığı Afyon’daki değerlendirme toplantısında, 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanan projler açıklandı. 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir ortaya koymak için çalıştıklarını ifade etti. 2015 yılında projelerin kendini gösterdiği bir dönem yaşadıklarını kaydeden Başkan Aktaş, bu yıl içersinde hayata geçirecekleri projeler ile İnegöl’e değer katma arzusunda olduklarını söyledi. 2016 yılında yapılacak projeler hakkında bilgi veren Alinur Aktaş, eski Kültür Sarayı’nı yıl ortasına kadar yıkıp yerine yapacakları meydan ve yeraltı otoparkı projesiyle çarşı içerisini yayalaştıracaklarını anlattı. Yıkım işlemleri tamamlanan eski Devlet Hastanesi alanına 70 dönümlük kent meydanı ve Belediye Sarayı projesi ile bölgenin en büyük meydanlarından birini İnegöl’e kazandırarak, şehrimizi çekim merkezi haline getiriyoruz” dedi.

TARİH ÇARŞIDA CANLANACAK

Restorasyon çalışmaları süren Beylik Hanı tamamlandığında tarihin çarşıda tekrar canlanacağını ifade eden Aktaş, Kültür Sanat ve Kongre Vadisi projesi ile 400 ve 700 koltuk kapasiteli iki büyük salon yapıp, İnegöl’e kültür- sanat alanında enerji katacaklarını söyledi. Nikah sarayı, Masal Köyü Parkı ve mahalle konaklarıyla ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ihale aşamasındaki yarı olimpik yüzme havuzu ile yüzme sporunu teşvik edeceklerini anlattı. Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesiyle sportif faaliyetleri çeşitlendirirken, yamaç paraşütü başta olmak üzere İnegöl’ü alternatif doğa sporlarının yeni çekim merkezi haline getireceklerini keydeden Aktaş, Yeniceköy Mahallesi’nde temeli atılan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi ile yaşlıların ev konforunda yaşamlarını sürdüreceklerini söyledi. 

Yapımı süren MER-PA ile Köylü Pazarı ve katlı otopark çalışmalarıyla ilgili bilgileri de paylaşan Aktaş, şehir içi ulaşım ve İnegöl-Bursa ulaşım hatlarında yapacakları yenilikler ve düzenlemelerle daha hızlı ve daha kaliteli toplu taşıma gerçekleştireceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X