Yeni rota Güney Afrika

Bursalı bebe çocuk konfeksiyoncuları Afrika kıtasının en büyük pazarına çıkarma yaptı. BTSO Başkanvekili İsmail Kuş, ”Firmalarımiz önemli alıcılarla iş bağlantıları kurma imkanı yakaladı” dedi.

Yeni rota Güney Afrika

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında Bursalı bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri, Güney Afrika’ya iş gezisi gerçekleştirdi.

Programa, BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, BTSO Meclis Başkan Vekili Mesut Okyay, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses’in yanı sıra 45 kişilik bir heyet katıldı. BTSO heyeti, Cape Town’da bebek ve çocuk giyim mağazalarını ziyaret ederek, burada en çok tercih edilen ürünleri inceledi. Heyet daha sonra, Cape Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Pretoria Ticaret Müşavirliği işbirliğinde ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

BİR DİZİ PROGRAM

BTSO üyeleri, program çerçevesinde Johannesburg kentinde düzenlenen Mama Magic Bebek Giyim ve Bebek İhtiyaçları Fuarı’na da katıldı. Ur-Ge’nin ortak markası olan ‘Juniokids’ ismi ile açılan stantta Bursa’daki bebek ve çocuk giyim üretiminin ve üreticilerinin tanıtımı yapıldı.

Heyet ayrıca, Türkiye Pretoria Ticaret Ataşesi Hakan Karabalık’ın da katılımıyla Johannesburg Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tülteks firmasının sahibi Bursalı başarılı işadamı Adnan Erciyas’ın Johannesburg’daki firmasını ziyaret eden BTSO heyeti, firmanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bursa iş dünyası temsilcileri, gala programında da Türkiye Cumhuriyeti Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener ve Türkiye Güney Afrika Ticaret Ataşesi Hakan Karabalık ile de bir araya geldi.

ÖNEMLİ İŞ BAĞLANTILARI KURULDU

BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünya standartlarının üzerinde üretim kalitesine sahip olduğunu söyledi. Güney Afrika programında Bursalı firmaların önemli alıcılarla iş bağlantıları kurma imkanı yakaladığını belirten İsmail Kuş, “BTSO olarak firmalarımızın önünü açmaya ve dünyaya açılmasını sağlamaya devam ediyoruz. Güney Afrika programı ile üyelerimiz, bu pazarı yakından tanıma, ürünlerini pazarlama fırsatı yakaladı. Firmalarımız ikili iş görüşmelerinde ciddi alım heyetleriyle buluştu. Programın Bursa’mıza yeni fırsatlar sunacağına inanıyoruz” dedi.

BURSA’NIN KALİTESİNE HAYRAN KALDILAR

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Güney Afrika programında Bursa’nın üretim kalitesini sunma imkanı yakaladıklarını belirterek, ”Güney Afrikalı firmalar  markalarımıza hayran kaldılar. Firmalarımız yüzde 100 memnun ayrılarak Bursa’ya döndü. Ağırlıklı olarak Çin ve Hindistan menşeli ürünlerinin hakim olduğu bu pazarda Bursa’mızın söz sahibi olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X